Metiso Dieren

10 Beste Klontvormende Kattenbakvulling

Klontvormende kattenbakvulling is een van de meest handige soorten kattenbakvulling, maar het kan soms ook nadelen hebben. Het is de meest populaire kattenbakvulling omdat het klonten vormt die heel gemakkelijk uit de kattenbak gehaald kunnen worden met een schepje.

Meestal is klontvormende kattengrit gemaakt van klei, een materiaal dat veel vocht opneemt, maar helaas ook stoffig kan zijn. Dit kan vervelend zijn als je kat snel last heeft van stof, of als je kattenbak in je woonkamer of keuken staat.

Het grote voordeel van klontvormende klei is dat je urine en uitwerpselen van je kat elke dag heel gemakkelijk volledig uit de bak kunt halen met behulp van een zeefje. De schone kattenbakvulling die overblijft hoef je alleen bij te vullen, en af en toe helemaal te verversen.

Soms kan een klontvormende vulling wat kleven aan de onderkant of de zijkant van de kattenbak, maar je kunt dit makkelijk voorkomen door wat meer grit in de bak te doen.

Klei kan niet gerecycled worden, en zorgt elke dag voor een redelijke hoeveelheid afval, en ook het productieproces van de klei is niet echt milieuvriendelijk. Het is dus niet een van de meest milieuvriendelijke opties.

Ook kan het na een tijdje wat gaan stinken, maar met een goede kattenbakvulling en regelmatig schoonmaken kun je de stank beperken tot een minimum.

De lichte kleikorrels blijven makkelijk aan de vacht en poten van je kat kleven, waardoor het makkelijk door je huis verspreid wordt. Vooral bij katten met een lange vacht kan dit een frustratie zijn.

Er zijn tegenwoordig ook klontvormende biologisch afbreekbare kattenbakvullingen. Deze worden meestal gemaakt van papier, cellulose, plantenvezels of houtvezels. Deze kattenbakvullingen kun je vaak het beste online bestellen, en ze zijn wat prijziger dan de traditionele klontvormende vulling van klei.

Een vulling van biologisch materiaal is echter een uitstekende keuze als je rekening wil houden met het milieu, en het materiaal is beter voor de luchtwegen van je kat.

Voordelen klontvormende kattenbakvulling:

  • Makkelijk schoon te maken
  • Economisch
  • Weinig stank
  • Lage prijs

Nadelen klontvormende kattenbakvulling:

  • Stoffig
  • Rommelig
  • Zwaar, lastig mee te nemen
  • Niet milieuvriendelijk

1. Cat’s Best Original – Mijn Topkeuze

Deze klontvormende kattenbakvulling van Cat’s Best is een van de meest populaire soort kattenbak korrels op de markt. Het is een zeer hooggewaardeerd product en erg gewild onder de kattenliefhebber. Deze 100% natuurlijke korrels gemaakt van houtvezels is volledig stofvrij en neemt geurtjes goed op. Door het gebruik van het soort materiaal is absorbeert de vulling uitwerpselen en vocht op een zeer goede manier. Hierdoor zijn de gevormde klonten makkelijk te verwijderen om de bak te verschonen tussen ladingen korrels door. Deze vulling biedt een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding en is beschikbaar in de hoeveelheden 2.1, 4.5, 9, 18 kilogram.

2. Catsan Ultra Klontvormend

De klontvormende kattenbakvulling van Catsan is een vulling met zeer hoog absorberende kwaliteiten. Vocht wordt opgenomen als een spons door deze bio-afbreekbare korrels. Daarnaast worden ook geuren goed geneutraliseerd. Dankzij het uitstekende klonterend vermogen is hervullen niet vaak nodig. De korrels hebben het goede formaat en blijven niet plakken aan kastenpootjes. Tenslotte is deze kattenbakvulling niet duur waardoor de prijs-kwaliteitverhouding perfect is. Deze korrels worden snel geleverd aan huis zodat je geen zware zakken hoeft te tillen. Het product is beschikbaar in zakken van 15 en 30 liter.

3. Biokat’s Classic Fresh

Deze natuurlijke kattenbakvulling van Biokat’s is niet alleen vriendelijk voor jou, je kat en je portemonnee maar ook voor het milieu. De korrels zijn gemaakt van klei en vormen uitstekend klonten. De klontvormende kattenbakvulling is volledig veilig voor je kat en comfortabel te gebruiken. De vulling ruikt geweldig, er zit een heerlijk lenteluchtje aan van frisse kruiden, witte bloemen en muskusplant. Hierdoor ruikt de kattenbak voortaan erg fris. De vulling is erg makkelijk schoon te maken door de klonten die gevormd worden. De vulling is gemaakt natuurlijke klei en in 3 verschillende maten korrels wat bijdraagt aan perfecte absorptie.

4. Happy Home Schoon & Fris Klontvormend Kattenbakvulling – Goedkope Optie

De super absorberende klei granen die de bestanddelen zijn van de klontvormende kattenbakvulling van Happy Home, vormen een uiterst effectieve oplossing om jou en je kat comfort te geven. Dankzij het absorberend vermogen worden de uitwerpselen en urine van de kat vrijwel onmiddellijk opgenomen. Dit draagt bij aan het zeer makkelijk schoonmaken van de kattenbak en het voorkomen van geurtjes. Daarnaast blijven de korrels van deze vulling niet plakken aan kattenpootjes waardoor de korrels niet verspreiden door het huis. Ook zijn de korrels stofvrij. Om deze redenen is de kattenbakvulling uitermate geschikt voor katten met lang haar.

5. Easypets Klontvormend kattengrit

De kattenbakvulling van Easypets is zeer schoon en makkelijk in gebruik voor jou en je kat. Deze soort klontvormende kattenbakvulling maakt snel en effectief klonten van de kattenuitwerpselen, de korrels klemmen snel tegen elkaar aan waardoor de klonten erg vast en stevig zijn. Ook zijn de klonten groot en dus gemakkelijk op te rapen. Hierdoor gaat een lading korrels lang mee. De vulling is ook fijn en comfortabel voor jouw kat want de korrels blijven niet plakken aan de vacht of poten. De korrels ruiken lekker en verbergen vervelende geurtjes effectief. De korrels zijn gemaakt van 100% natuurlijk bestanddelen.

6. Kattenbakvulling klontvorming van Cancat

De kattenbakvulling van Cancat is gemaakt van Canadeze klei. De korrels vormen stevige klonten wanneer ze in aanraking komen met vocht en de uitwerpselen van jouw kat. De gevormde klonten vallen niet uiteen bij het oprapen tijdens het schoonmaken van de kattenbak wat bijdraagt aan het makkelijk kunnen schoonmaken van de kattenbak De korrels zijn erg laag in stof waardoor de omgeving van de kattenbak netjes blijft. Dankzij de hoge kwaliteit is deze vulling niet schadelijk voor katten en hun pootjes Daarnaast hebben de korrels hebben een lichte babypoeder geur. Deze vulling is tevens geschikt voor automatische kattenbak vullers.

7. Everclean Kattenbakvullig Lavender

Ever clean heeft zeer effectieve en goede kattenbakvulling gemaakt welke gericht is op duurzaamheid en gebruiksgemak. De vulling zal meegaan voor ongeveer 2 maanden wat tussentijds hervullen verleden tijd maakt. De vulling heeft een verfrissende lavendelgeur en gaat daardoor perfect om met nare geuren uit de kattenbak. De vulling absorbeert vocht op een zeer goede manier en vormt grote klonten die daardoor makkelijk uit de kattenbak te halen zijn. Ook zijn de korrels comfortabel om te gebruiken door jouw kat. De vulling van Ever Clean draagt ideaal bij aan het kunnen houden van een schone kattenbak.

8. Duvo+ Kattenbakvulling premium

Deze kattenbakvullig is ontwikkeld door Duvo+. De kattenbakvulling bestaat uit korrels gemaakt van klei en is een goed middel om de kattenbak mee te vullen. De kleikorrels nemen vocht erg snel op en vormen stevige klonten die gemakkelijk op te ruimen zijn. De korrels hebben daarnaast een fijne geur van aloe vera welke verspreidt wordt tijdens het gebruik ervan. Dankzij het uitstekend absorberend vermogen nemen de korrels 3.5 keer het eigen gewicht op aan vocht. De korrels blijven niet plakken aan je kat en hechten goed aan elkaar. Dit product wordt geleverd in zakken tot 20 liter.

9. Almo Nature Kattenbakvulling

De klontvormende kattenbakvulling van Almo Nature is een 100% natuurlijke kattenbakvulling gemaakt van hout. De klonten vormen snel grote klonten die makkelijk uit de bak te verwijderen zijn. Daarnaast nemen de korrels zeer goed slechte geuren op zodat de kattenbak fris blijft ruiken. De kattenbakvulling is natuurlijk, 100% vrij van chemicaliën en daardoor vriendelijk voor het milieu. Hierdoor kan de vulling na gebruik zelfs geleegd worden in de toilet. De vulling is gemaakt van hernieuwbare materialen en is daarnaast uitermate comfortabel voor jouw kat. De zachte textuur van de korrels zijn vriendelijk voor de zachte textuur van kattenpootjes.

10. Eco maïs klontvormende kattenbakvulling

De klontvormende kattenbakvulling van Eco is een geweldige vulling van de hoogste kwaliteit. De echte kattenliefhebber wilt het beste voor zijn kat en dat krijg je zeker met dit product. Deze korrels zijn gemaakt van mais en zijn daarom dus 100% natuurlijk. Voor het maken van dit product zijn geen chemicaliën gebruikt en de vulling is dan ook volledig bio-afbreekbaar. De kattenbakvulling heeft een uitstekend absorberend vermogen waardoor klonten eenvoudig worden gevormd en geurtjes worden geneutraliseerd. Ook bacteriën worden opgenomen door deze korrels die 2.1 keer het eigen gewicht aan vocht kunnen opnemen.