Metiso Dieren

10 Beste Kattenbakvulling Van Houtkorrels of Houtpellets

Een kattenbakvulling van houtkorrels of ander biologisch afbreekbaar materiaal is de meest milieuvriendelijke optie als het om kattenbakvulling gaat. Het wordt om deze reden daarom steeds populairder, wat ervoor zorgt dat er kattenbakvullingen van steeds betere kwaliteit beschikbaar komen.

De pellets of korrels worden meestal gebruikt van resten hout of gerycled papier, wat het een minder zware belasting op het milieu maakt, ook omdat het biologisch afbreekbaar is.

Houten kattenbak pellets zijn meestal niet duur, maar je moet er wel rekening mee houden dat je de kattenbak wat vaker moet verversen dan bij kattengrit of silicagel. Ook is het schoonmaken wat lastiger dan bij veel andere kattenbakvullingen.

Goed schoonmaken is wel heel belangrijk bij een houten kattenbakvulling, want het kan wat sneller gaan stinken.

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook kattenbakvullingen van houtvezels of plantaardige vezels die bestaan uit wat kleiner en zachter materiaal. Ze kunnen ook klontvormend maken, waardoor ze ineens met kop en schouders boven een klontvormende kleivulling uitsteken.

Deze milieuvriendelijke klontvormende kattenbakvullingen van plantaardige vezels zijn vaak wel een stuk prijziger dan de standaard houten pellets. Je moet ze meestal ook online bestellen.

Doordat het een stuk minder belastend is voor het milieu en minder schadelijk voor je kat, wordt het echter door steeds meer katteneigenaren met veel tevredenheid gebruikt.

Voordelen van houten kattenbakkorrels:

  • Milieuvriendelijk, biologisch afbreekbaar
  • Blijven minder makkelijk aan je kat hangen
  • Minder stof

Nadelen van houten kattenbakkorrels:

  • De pellets zijn meestal groot en daardoor vinden katten het vaak oncomfortabel
  • Lastig schoon te maken
  • Stinkt vaak snel
  • Korrels vallen snel uit elkaar

1. Happy Home Natural Houtkorrel Kattenbakvulling – Mijn Topkeuze

De kattenbakvulling van Happy Home bestaat uit houten korrels van het fijnste hout. De korrels zijn gemaakt van geperst hout en 100% natuurlijk. Hierdoor is deze kattenbakvulling vriendelijk voor natuur en milieu. De korrels zijn composteerbaar waardoor ze weer volledig in de natuur kunnen worden opgenomen. De houten korrels hebben een uitstekend absorberend vermogen waardoor vocht goed wordt opgenomen. De korrels klonteren niet en neutraliseren geurtjes door de goede opname. Deze kattenbakvulling is beschikbaar in twee formaten van 10 en 20 liter. Een ideale oplossing voor de kattenbak voor jou en je kat!

2. Peewee Houtkorrels Kattenbakvulling

Deze kattenbakvulling is gemaakt van volledig natuurlijk materiaal. De korrels bestaan namelijk uit houtzaagsel en zijn geperst tot fijne eenheden. De vulling is 100% bio-afbreekbaar zodat het milieu gespaard wordt. Ook zijn de korrels geurvrij en neutraliseren ze vervelende geurtjes. De korrels zijn vrij van chemicaliën. Dit product behoort tot de best absorberende houten kattenbakvulling op de markt. Mooi meegenomen is dat de vulling geschikt is voor katten van alle leeftijden. Dit product is hooggewaardeerd onder de katteneigenaren en een zeer populaire optie om je kat het comfort te geven dat hij verdient.

3. Plospan Kattenbakvulling

De kattenbakvulling van Plospan is gemaakt van geperst hout uit zaagsel. Deze 100% natuurlijke vulling is vriendelijk voor het milieu en bio-afbreekbaar. Daarnaast hebben de korrels een zeer goed absorberend vermogen en neemt elke korrel ruim twee en een half keer zijn eigen gewicht op aan vocht. Hierdoor is de vulling zeer effectief voor het opnemen van de uitwerpselen van jouw kat en gaat deze lang mee. Het schoonmaken en hervullen is gemakkelijk en het weggooien van de vulling kun je op een natuurvriendelijke manier doen. Met deze houtkorrels gun je je kat, jou en het milieu het beste.

4. Sanicat Recycled Wood Pellets Kattenbakvulling – Goedkope Optie

Sanicat heeft een kattenbakvulling ontwikkeld van 100% gerecycled hout. Daardoor zijn de korrels in deze kattenbakvulling volledig milieuvriendelijk. Deze bio-afbreekbare kattenbakvulling is hierdoor een effectieve oplossing die ook nog goed voor je geweten is! De korrels zijn zacht en pijnloos te gebruiken door jouw kat. Daarnaast blijven ze niet zitten in kattenvacht, De korrels hebben een uitstekend capaciteit van vochtopname en neutraliseren geurtjes. Deze vulling kan tevens ook worden gebruikt als vulling voor een kooi om zo een comfortabele ondergrond te creëren voor een ontspannen relax plek. Een ideaal product voor jou en je kat!

5. Cat’s Best Smart Pellets Kattenbakvulling

Deze kattenbakvulling van Cat’s Best heeft een unieke geurbindende technologie. De houtvezels in de korrels hebben een uitstekend absorberend vermogen en zijn daarnaast 100% natuurlijk. Hierdoor is de kattenbakvulling duurzaam en goed voor het milieu. Deze vulling is dus een uitstekende keus voor elke milieuvriendelijke kattenliefhebber. De houtkorrels blijven netjes in de bak liggen en zijn vrijwel stofvrij waardoor het buiten de kattenbak geen rommel wordt en het huis netjes blijft. Naast dat de houtkorrels vervelende geuren neutraliseren ruiken ze ook zelf erg fijn. Deze vulling biedt zowel plezier aan de kat als aan het baasje.

6. Wooper Tooper Houtkorrel – Kattenbakvulling

Deze kattenbakvulling van houtkorrels is ontwikkeld door Wooper en is een zeer gewaardeerd product onder de kattenliefhebber. Deze vulling is volledig vrij van bacteriën en stof. De kattenbak en het huis blijven hierdoor hygiënisch en schoon. Er zijn beslist geen chemische of schadelijke stoffen gebruikt in deze kattenbakvulling. De vulling is dan ook geschikt voor zowel kittens als volwassen katten van alle leeftijden. Daarnaast zijn de houten korrels in deze vulling ook goed te gebruiken als ondergrond in de kooien van knaagdieren, vogels en reptielen. Dit product is beslist een goede optie voor dier en mens.

7. Cosycat Biologische Kattenbakvulling

CosyCat heeft een 100% natuurlijke en organische kattenbakvulling ontwikkeld gemaakt van onbewerkte houtvezels. Deze korrels zijn zowel vriendelijk voor het milieu als voor jouw kat. Dankzij de effectieve formule wordt vocht zeer goed opgenomen, zelfs tot 7 keer het eigen gewicht van de korrels. Daarnaast is de vulling klontvormend en vallen de klonten niet uiteen bij het opruimen wat schoonmaken zeer eenvoudig maakt. Ook blijft de vulling niet plakken aan de kattenbak zodat bijvullen ook een fluitje van een cent is. Deze antibacteriële korrels zijn sterk en gaan lange tijd mee. Dit duurzame product kan geleegd worden in het toilet.

8. Kattenbakvulling Houtkorrels Met Cacao LIKAO

De kattenbakvulling van Likao is anders dan andere vullingen. Deze korrels zijn volledig vrij van nare geurtjes en hebben een fijne eigen geur. De korrels zijn gemaakt van hout maar verrijkt met cacao en yucca plant extracten. Dankzij deze combinatie zijn de korrels zeer effectief in het opnemen van vocht en omgaan met de uitwerpselen van jouw kat. De sterke absorberende capaciteit maakt korte metten met viezigheid en houdt het huis fris. Deze vulling is antibacterieel en bio-afbreekbaar. Hierdoor is de vulling composteerbaar en geschikt voor het milieuvriendelijke baasje. Dit product is ook geschikt voor kooien van knaagdieren.

9. Cature Kleine Houtkorrels Kattenbakvulling

De duurzame en bio-afbreekbare kattenbakvulling van Cature is een volledig 100% natuurlijke en natuurvriendelijke soort kattenbakvulling. De korrels zijn gemaakt van teruggewonnen hout. Daarnaast zijn ze gecombineerd met bindende enzymes gewonnen uit groenten. Hierdoor zijn de absorberende kwaliteiten van deze houtkorrels zeer hoog, ook worden nare geurtjes goed opgenomen. De houten kattenbakvulling neemt tot 7 keer zijn eigen gewicht op in vocht, dit voorkomt dat de kattenbakvulling vaak vervuld moet worden zonder dat er vervelende geuren ontstaan tussen ladingen in. Een ideaal product voor de kattenliefhebber die het beste wilt voor zijn kat.

10. Greencat Eco Wood Litter

Deze houten kattenbakvulling van Greencat biedt de perfecte basis oplossing voor een kattenbakvulling van hout zonder chemicaliën. Deze vulling komt in een grote zak en is een van de goedkoopste opties beschikbaar. De grote zak is gemakkelijk op te slaan en voor langere tijd te gebruiken. De houten korrels klonteren niet en bieden een zeer goede opname van vocht en uitwerpselen. Deze 100% natuurlijke kattenbakvulling is geliefd onder zowel kat als baasje en is zeer comfortabel in gebruik. Daarnaast is deze soort vulling volledig bio-afbreekbaar en composteerbaar om ook het milieu te sparen!