Metiso Dieren

10 Beste Silica Kattenbakvulling

Silicagel wordt voor allerlei doeleinden gebruikt, je vindt bijvoorbeeld vaak een pakketje met silicagel balletjes in je nieuw gekochte tas. Het is een materiaal dat heel goed vocht opneemt, en houdt je tas dus mooi droog terwijl het in een magazijn ligt.

Het wordt nog niet zo lang gebruikt als kattenbakvulling, maar heeft in deze korte tijd al wel veel populariteit gekregen. Het is een van de meest economische opties, omdat je met een lading silica kattenbakvulling een hele tijd kan doen. Volgens sommige katteneigenaren kan het wel een maand meegaan.

Je hoeft namelijk alleen de harde ontlasting uit de kattenbak te filteren, en alle korrels even door elkaar te mixen. De silica korrels nemen een hele tijd lang urine op, en hoef je er niet uit te halen tot ze helemaal verzadigd zijn.

Wanneer de silica vulling verzadigd is, kan soms echter lastig te zien zijn, al zijn er fabrikanten die korrels toevoegen die van kleur veranderen als ze verzadigd zijn. Zo kun je beter inschatten wanneer je de kattenbakvulling moet vervangen.

Veel katten vinden silica kattenbakvulling niet fijn, dus het is belangrijk om het rustig te introduceren. Meng het bijvoorbeeld eerst even met de kattenbakvulling die je nu gebruikt. De scherpe korrels kunnen pijnlijk zijn voor de pootjes, en omdat ze licht zijn kunnen ze makkelijk door je huis verspreid raken.

Voordelen silica kattenbakvulling:

  • Hygienisch anti bacterieel
  • Geen stof
  • Gaat langer mee
  • Soms met een geurtje
  • Licht
  • Makkelijk schoonmaken

Nadelen silica kattenbakvulling:

  • Gaat na een tijdje vaak stinken
  • Grote korrels
  • Korrels plakken aan vacht

1. Happy Home Hygienic Silica Plus Kattenbakvulling – Mijn Topkeuze

Deze silica kattenbakvulling van Happy home is zeer hoog gewaardeerd onder kattenliefhebbers. De korrels zijn gemaakt van silica gel wat antibacteriële eigenschappen heeft. Het gebruik is goed voor de portemonnee aangezien het lang meegaat en veelvuldig hervullen voorkomt. De korrels zijn extreem absorberend zodat de uitwerpselen van jouw kat worden opgenomen door de kattenbakvulling. Daarnaast worden nare geurtjes zeer snel opgenomen. Dankzij de eigenschappen van silica wordt bacteriële groei tegengehouden en blijft de kattenbak fris tijdens en na gebruik. Uiteraard zijn de silica korrels comfortabel in gebruik door jouw kat.

2. Vitakraft Silica Kattenbakvulling

Deze  niet klonterende kattenbakvulling van Vitakraft is perfect voor kat en baasje. De vulling is antibacterieel en zeer hygiënisch. Daarnaast hebben de korrels een zeer hoog absorberend vermogen waardoor kastenuitwerpselen goed worden opgenomen. De korrels zijn ook volledig stofvrij waardoor zowel kattenbak als huis schoon blijven. Allergische personen of huisdieren zullen dan ook zeer accepterend zijn tegenover deze hoge kwaliteit kattenbakvulling. Deze spaarzame korrels zijn tevens ook erg licht om te dragen. Naast het absorberen van vocht is deze kattenbakvulling ook erg goed in het absorberen en maskeren van slechte geurtjes.

3. Crystal Clear Litter Pearls – Kattenbakvulling

De Litter Pearls silica klattenbakvulling is een vulling van zeer hoge kwaliteit. De korrels voorkomen het verspreiden van slechte geuren door het huis. Deze soort kattenbakvulling is zeer eenvoudig om schoon te maken en vermijdt het vies maken van huis en kattenbak. De iets hogere prijs is volledig te begrijpen wanneer de uitstekende kwaliteit wordt ervaren. Uiteraard is deze vulling veilig te gebruiken door huisdier en baasje. Gelukkig blijven de korrels niet plakken aan de vacht of poten van je kat waardoor het schoonmaken van het huis makkelijker wordt. De korrels worden geleverd in een makkelijk op te bergen doos.

4. Purly Silica Kattengrit Lavender

Deze economische en stofvrije oplossing voor een kattenbakvulling is gemaakt door Purly. De kattenbak zal met deze vulling hygiënisch blijven. De korrels ruiken naar een geweldige lavendelluchtje en bieden een perfect alternatief voor een standaard kattenbakvulling. Dankzij de snelle opname en het goede absorberende vermogen worden vocht en vervelende geurtjes makkelijk opgenomen. Daarnaast wordt er ook snel korte metten gemaakt met bacteriën door deze korrels. Ook blijven de korrels niet vastzitten aan de vacht van jouw kat en irriteren ze de ogen niet. Deze stofvrije korrels zijn een comfortabele verrassing voor zowel kat als baas.

5. Duvo Silica Premium Kattenbakvulling

Deze 100% natuurlijke kattenbakvulling van silica is volledig veilig te gebruiken voor katten. Duvo heeft de korrels zo ontworpen dat ze volledig bio-afbreekbaar zijn. Deze silica korrels zijn zeer makkelijk te gebruiken hebben een goed absorberend vermogen waardoor de kattenbak schoon blijft. Deze soort vulling gaat veel langer mee dan standaard kattenbakvullingen waardoor je tussendoor hervullen voorkomt. De korrels zijn geurloos en gaan effectief om met nare geurtjes. De vulling wordt geleverd in grote zakken die makkelijk op te bergen zijn en voor een lange tijd jou en je kat blij zullen maken.

6. Nobleza Kattenbakvulling Silicakorrels

Deze kleinere zak kattenbakvulling van Nobleza is ideaal voor diegene die het niet fijn vindt om grote zakken kattenbakvulling te kopen. Uiteraard is de kwaliteit zeer hoog en kun je alsnog lang doen met deze zak. De korrels gemaakt van silica bieden een uitstekend absorberend vermogen en absorberen zo 5 keer meer vocht dan standaard kattenbakvulling. Door de perfecte absorptie blijven de korrels droog en schoon voor een lange tijd. Wegens deze comfortabele eigenschappen is deze kattenbakvulling uitermate geschikt voor gevoelige katten. Zowel baas als kat zullen blij zijn met dit product.

7. Tigerino Silica Crystals XXL Kattenbakvulling – Goedkope Optie

De kattenbakvulling van Tigerino bestaat uit silica korrels van een extra groot formaat dat vocht opneemt op een uitstekende manier. Geurtjes worden goed geneutraliseerd door dit product. Daarnaast blijven deze korrels niet plakken aan de vacht of pootjes van jouw kat waardoor het ook rondom de kattenbak schoon blijft. Uiteraard biedt dit product groot comfort voor jouw kat. Deze grotere korrels kunnen gemixt worden met kleine korrels voor het allerbeste resultaat. De Tigerino vulling wordt geleverd in zakken van 5 liter en is een relatief goedkopere optie zodat ook je portemonnee gespaard blijft.

8. Nullodor Silicaat Kattenbakvulling

Voor zelfs de meest gevoelige kat is er een uitstekende oplossing kattenbakvulling op de markt. Nullodor heeft dit product ontwikkeld met het oog op comfort. De substantie en samenhang van deze korrels is erg fijn, zoals de substantie van zand. Hierdoor biedt dit product een fijne ervaring voor jouw kat en is het zacht voor de kattenpootjes. Dit soort vulling hoeft niet vaak te worden bijgehouden of worden bijgevuld waardoor een zak vulling lange tijd mee gaat. De vulling neemt daarnaast erg veel vocht op wegens de perfecte absorberende kwaliteit. Tenslotte worden geurtjes geneutraliseerd en ruikt de vulling zelf goed.

9. Sanicat Kattenbakvulling Diamonds Aloë Vera

Sanicat heeft met dit type silica kattenbakvulling een zeer goed product neer gezet van hoge kwaliteit. De korrels zijn verrijkt met aloe vera wat uitstekende capaciteiten biedt voor bescherming van kattenpootjes, maar ook goed omgaat met het neutraliseren van vervelende geurtjes. Daarnaast hebben de korrels zelf een fijne geur en wordt vocht opgenomen zonder geur achter te laten. Zakken worden geleverd in een formaat van 5 liter en zijn gemakkelijk te gebruiken door het type materiaal. De kattenbakvulling wordt ook geleverd in een versie zonder aloe vera indien je liever een neutrale versie hebt.

10. Duvo+ Premium Silica Kttenbakvulling

De Duvo plus premium silica kattenbakvulling wordt geleverd in een grote zak van 16 liters of 7.5 kilo. De vulling bestaat uit krachtige silica korrels die vocht absorberen binnen een zeer snelle tijd. Daarnaast gaat deze vulling lange tijd mee waardoor deze zak niet vaak hoeft worden bijgekocht. De korrels zijn antibacterieel en erg hygiënisch. Geuren worden op uitstekende manier geneutraliseerd zodat je huis schoon blijft ruiken. Deze vulling is een zeer goede en effectieve oplossing om je kat zijn behoeftes te laten doen op een veilige en comfortabele manier. De zakken zijn gemakkelijk op te slaan en te leveren.

Dit vind je misschien ook interessant om te lezen

10 Beste Klontvormende Kattenbakvulling