Metiso Dieren

Top 7 slobber voedingen voor paarden: jouw ultieme keuzegids

In de wereld van paardenvoeding is slobber een onmisbaar element geworden voor vele paardenhouders.

Slobber voedingen bieden niet alleen essentiële voedingsstoffen voor herstel en onderhoud, maar ook een smakelijke traktatie voor onze viervoetige vrienden.

Met een overvloed aan opties op de markt, kan het kiezen van de juiste slobber een uitdaging zijn.

Daarom hebben wij voor u de 7 beste slobberproducten voor paarden zorgvuldig geselecteerd. Deze gids helpt u bij het maken van een weloverwogen keuze die bijdraagt aan het welzijn en de gezondheid van uw paard.

1. Pavo slobber mash (15kg)

Pavo Slobber Mash is een compleet paardenvoer dat eenvoudig en snel te bereiden is door het toevoegen van warm water.

Dit voer, gemaakt van hoogwaardige ingrediënten, voorziet in alle essentiële voedingsstoffen die een paard nodig heeft voor een spoedig herstel na inspanningen of ziekte.

Het draagt tevens bij aan een snellere vachtwisseling en ondersteunt een gezonde werking van de darmen.

Met Pavo Slobber Mash bied je jouw paard een voedzame maaltijd die goed is voor de darmgezondheid, helpt bij het herstelproces na activiteit of ziekte en het verharen versnelt.

2. Cavalor mash en mix slobber (15kg)

Cavalor Mash & Mix is het ideale voer voor jouw paard na een zware inspanning. In plaats van zwaar krachtvoer, verdient je paard een lichte, gemakkelijk verteerbare maaltijd die bijdraagt aan een snelle herstel.

Dit voer is met zorg samengesteld uit smakelijke, natuurlijke grondstoffen die de spijsvertering ondersteunen en bevorderen.

De mix bevat zorgvuldig behandeld graan, zemelen, lijnzaad en heerlijke groenten, waardoor het niet alleen voedzaam maar ook uiterst smakelijk is.

De toevoeging van Mega Electrolyte zorgt ervoor dat jouw paard na inspanning genoeg vocht en essentiële elektrolyten opneemt.

Cavalor Mash & Mix is bovendien een uitstekende keuze tijdens de koude winterdagen, wanneer het als een licht verteerbare energiebron dient die gemakkelijk met warm water te mengen is, voor extra comfort en verzorging.

3. VITALstyle muesli & slobber in één

SluesliMix biedt een luxe en gezonde aanvulling op het dagelijkse voer van uw paard, ideaal naast ruw- en krachtvoer.

Deze speciale mix, arm aan suikers en zetmeel en rijk aan hoogwaardige vezels, prebiotica en heerlijke kruiden, ondersteunt een optimale spijsvertering.

Volledig vrij van toegevoegde suikers, granen, soja en luzerne, kan SluesliMix zowel droog als slobber gevoerd worden, wat het perfect maakt voor het mengen met supplementen.

Zonder toegevoegde vitaminen en mineralen voorkomt het overdosering en past het uitstekend bij balancers zoals OerBalans voor een evenwichtig dieet.

SluesliMix is uitermate smakelijk, ideaal voor kieskeurige eters of paarden die moeite hebben met hun huidige voer of een specifiek supplement.

4. Havens slobber mash (20kg)

Slobber-Mash presenteert zich als een luchtige, vitaminerijke mix, speciaal ontworpen voor paarden.

Deze unieke paardenmuesli bestaat uit zorgvuldig ontsloten granen, maïs en gerstvlokken, verrijkt met tarwezemelen en een overvloed aan vitaminen en mineralen.

De toevoeging van linolzuur, lijnzaadolie en zonnebloempitten zorgt voor extra voedingswaarde en ondersteunt de gezondheid van uw paard.

Slobber-Mash is bijzonder effectief gedurende de ruiperioden in herfst en voorjaar en biedt uitkomst voor paarden die moeite hebben om op een gezond gewicht te komen of te blijven.

Het is gemakkelijk te verteren, licht opneembaar en draagt bij aan een glanzende vacht en goede conditie. Het bevordert tevens een natuurlijke stoelgang.

Door zijn zachte textuur is het ook uitermate geschikt voor oudere paarden met kauwproblemen of dieren die zich in een minder goede conditie bevinden.

Slobber-Mash kan zowel gemengd met water als droog gevoerd worden, waardoor het een flexibele toevoeging aan het dieet van uw paard is.

5. Mijten kruidenslobber (15kg)

Mijten Kruidenslobber is een uniek ontwikkeld voer, perfect voor na intensieve inspanningen. Het helpt het lichaam bij het afvoeren van de afvalstoffen die vrijkomen door energieverbranding en stress tijdens prestaties.

Deze kruidenslobber is verrijkt met een verhoogd gehalte aan elektrolyten, wat stimuleert dat paarden meer drinken en op een natuurlijke wijze hun lichaam reinigen.

Het eigen zuiveringsproces van het lichaam, dat tussen de 20 en 30 uur in beslag neemt, wordt hierdoor optimaal ondersteund.

Daarom is het advies om uw paard twee voederbeurten met deze kruidenslobber te geven, zonder krachtvoer en met een verhoogde hoeveelheid ruwvoer.

Zo draagt Mijten Kruidenslobber bij aan een gezonde balans en herstel na prestaties.

6. Marstall bergwiesen mash (12,5kg)

Marstall Bergwiesen-Mash biedt een graan- en melassevrije slobber, ideaal voor een suikerarm en licht verteerbaar dieet! Deze voeding is verrijkt met de darmactieve Marstall Previta-vezels, bekend om hun prebiotische werking, die bijdragen aan een gezonde darmflora.

Zonder enige toevoeging van suiker, vitaminen en mineralen, is deze slobber een heerlijke variatie op het wintermenu voor paarden met een gevoelige stofwisseling. In de zomer biedt een toevoeging van koud water een verkoelende traktatie.

Bergwiesen-Mash onderscheidt zich door zijn glutenvrije samenstelling, lage zetmeel- en suikergehalte, en is zowel warm als koud te serveren.

Dit maakt het bijzonder geschikt voor paarden met specifieke dieetwensen gerelateerd aan stofwisselingsproblemen.

Verkrijgbaar in een zak van 12,5 kg, een emmer van 5 kg of als handige Marstall Bergwiesen-Mash ToGo portieverpakking van 350 gram.

7. Stance equitec graanvrij slobber (20kg)

Coolstance is een uniek paardenvoer dat barst van de “coole” energie, afkomstig uit kokosolie en kokosvezels.

Dit voer wordt zorgvuldig bereid uit het witte gedeelte van de kokosnoot, dat na droging, bakken en vermalen tot poeder wordt omgezet. Het is vrij van granen, melasse, genetisch gemodificeerde organismen, BHT en andere chemische toevoegingen, waardoor het een volledig natuurlijk product is.

Coolstance Copra is bijzonder rijk aan vezels en licht verteerbaar, bevat goed opneembare eiwitten en minder dan 2% zetmeel, wat helpt om het overmatig energieke en temperamentvolle gedrag van paarden te verminderen.

Daarnaast heeft het een laag NSC-gehalte, wat betekent dat het de bloedsuikerspiegel geleidelijk beïnvloedt dankzij een lage glycemische index.

De aanwezigheid van kokosolie, een verzadigde olie die niet snel ranzig wordt of oxideert, en rijk is aan MCT’s (Medium Chain Triglycerides), zorgt voor direct opneembare en makkelijk verteerbare energie. Deze MCT’s zijn gunstig voor het behoud van een gezonde darmflora.

Bovendien is Coolstance zeer smakelijk en daardoor favoriet bij zelfs de meest kieskeurige eters. Met Coolstance kiest u voor een gezonde, natuurlijke en energierijke voeding die het welzijn en de prestaties van uw paard ondersteunt.

Hallo, mijn naam is Thijs Makkum.

Na mijn ervaring als eigenaar van een dierenwinkel en het creëren van handgemaakte huisdieraccessoires, zet ik mijn passie voort met deze blog, waar ik mijn liefde en kennis over een breed scala aan huisdieren deel. Hier vind je inspiratie, verhalen, en tips over de fascinerende wereld van huisdieren.