Veel reguliere hondenshampoos bevatten chemische stoffen zoals parabenen, alcohol en synthetische parfums waar de hondenhuid slecht op kan reageren. Met natuurlijke hondenshampoo kunt u uw hond veilig wassen zonder de natuurlijke weerstand van de huid aan te tasten. Heeft u hondenshampoo nodig maar weet u niet welke u moet kiezen? Hier is een overzicht van de beste natuurlijke hondenshampoo’s!

1. Washbar

Washbar maakt de meest bijzondere hondenshampoos die we tegen zijn gekomen. Deze hondenshampoos bevatten echt alleen natuurlijke ingrediënten, daarnaast hebben de toegevoegde etherische oliën allemaal een positief effect op de huid van je hond. Zo zijn deze shampoo’s door de kalmerende oliën zeer geschikt voor de behandeling van honden met huidproblemen zoals een allergie of hotspots. Probeer zeker eens een shampoo van Washbar en ontdek de voordelen van Neem, Kanuka, Manuka en nog veel meer helende oliën!

2. Earthbath

Earthbath heeft een grote verscheidenheid aan natuurlijke hondenshampoos die gebruikt kunnen worden voor allerlei verschillende doeleinden. Zo zijn er shampoo’s voor de gevoelige huid, tegen verharen, tegen hondengeur en nog veel meer! Ook voor katten zijn er natuurlijke shampoos verkrijgbaar. De natuurlijke ingrediënten zijn zacht voor de huid en dus veilig te gebruiken voor alle gevoelige honden.

3. Essential Dog

In de 100% natuurlijke hondenshampoos van  Essential Dog wordt ook gebruik gemaakt van verschillende plantenextracten om de gevoelige hondenhuid te kalmeren. In deze shampoos vind je alleen biologische ingrediënten van de hoogste kwaliteit, zoals bijvoorbeeld extracten van Kamille, Calendula en Kakadu. Deze hondenshampoo is zeer goed te gebruiken voor honden met huidproblemen, maar ook voor de gezonde hond zijn deze producten aan te raden.

4. Wildwash

Ook Wildwash heeft een grote variatie natuurlijke hondenshampoos, voor elke harige viervoeter is er wel een shampoo te vinden. Ook voor professionele hondenverzorging zoals trimsalons zijn er shampoos te vinden. Deze zijn geconcentreerd en kunnen verdund worden zodat ze extra lang mee gaan. Met deze natuurlijke shampoo’s heb je zeker een manier om je trimsalon te onderscheiden van veel anderen! Ook deze shampoo heeft ingrediënten die bij huidproblemen kunnen helpen.

5. Melanie Newman Shampoos

Melanie Newman is een bekende hondentrimmer die over de hele wereld vele prijzen gehaald heeft op hondentrim-kampioenschappen. Omdat ze het moeilijk vond een goede hondenshampoo te vinden die aan haar eisen voldeed heeft ze zelf een natuurlijke hondenshampoo range ‘ontworpen’. Elke shampoo bevat uiteraard alleen de beste natuurlijke ingrediënten met heerlijke geuren.