Metiso Dieren

De 8 Beste Natuurlijke Hondenshampoos voor huidproblemen en alle vachtsoorten

Veel reguliere hondenshampoos bevatten chemische stoffen zoals parabenen, alcohol en synthetische parfums waar de hondenhuid slecht op kan reageren. Met natuurlijke hondenshampoo kunt u uw hond veilig wassen zonder de natuurlijke weerstand van de huid aan te tasten. Heeft u hondenshampoo nodig maar weet u niet welke u moet kiezen? Hier is een overzicht van de beste natuurlijke hondenshampoo’s!

Washbar

Washbar maakt de meest bijzondere hondenshampoos die we tegen zijn gekomen. Deze hondenshampoos bevatten echt alleen natuurlijke ingrediënten, daarnaast hebben de toegevoegde etherische oliën allemaal een positief effect op de huid van je hond. Zo zijn deze shampoo’s door de kalmerende oliën zeer geschikt voor de behandeling van honden met huidproblemen zoals een allergie of hotspots. Probeer zeker eens een shampoo van Washbar en ontdek de voordelen van Neem, Kanuka, Manuka en nog veel meer helende oliën!

washbar shampoo voor honden

Earthbath

Earthbath heeft een grote verscheidenheid aan natuurlijke hondenshampoos die gebruikt kunnen worden voor allerlei verschillende doeleinden. Zo zijn er shampoo’s voor de gevoelige huid, tegen verharen, tegen hondengeur en nog veel meer! Ook voor katten zijn er natuurlijke shampoos verkrijgbaar. De natuurlijke ingrediënten zijn zacht voor de huid en dus veilig te gebruiken voor alle gevoelige honden.

earthbath_Stacked-Bottle

Greenfields hondenshampoo

Greenfields shampoo´s zijn gemaakt van de puurste ingrediënten, verrijkt met natuurlijke voedingsstoffen, vrij van parabenen, pH neutraal en biologisch afbreekbaar. Er zijn ontzettend veel varianten, die allemaal gericht zijn op een bepaald probleem of een bepaalde vachtsoort. Zo is er zelfs een shampoo voor naakthonden en een complete verzorgingsset met shampoo en conditioner voor je labradoodle. Als je een shampoo zoekt voor een specifieke vachtsoort ben je bij Greenfields zeker op de juiste plek!

Essential Dog

In de 100% natuurlijke hondenshampoos van  Essential Dog wordt ook gebruik gemaakt van verschillende plantenextracten om de gevoelige hondenhuid te kalmeren. In deze shampoos vind je alleen biologische ingrediënten van de hoogste kwaliteit, zoals bijvoorbeeld extracten van Kamille, Calendula en Kakadu. Deze hondenshampoo is zeer goed te gebruiken voor honden met huidproblemen, maar ook voor de gezonde hond zijn deze producten aan te raden.

essential dog shampoo

Wildwash

Ook Wildwash heeft een grote variatie natuurlijke hondenshampoos, voor elke harige viervoeter is er wel een shampoo te vinden. Ook voor professionele hondenverzorging zoals trimsalons zijn er shampoos te vinden. Deze zijn geconcentreerd en kunnen verdund worden zodat ze extra lang mee gaan. Met deze natuurlijke shampoo’s heb je zeker een manier om je trimsalon te onderscheiden van veel anderen! Ook deze shampoo heeft ingrediënten die bij huidproblemen kunnen helpen.

wildwash honden shampoo

Espree shampoo

Ook Espree heeft een zeer uitgebreid assortiment natuurlijke shampoo´s voor honden. Ze zijn er voor verschillende vachtsoorten, vachtkleuren en huidproblemen. Ze zijn vrij van Sulfaten, Parabenen, Phthalaten, Gluten, Alcohol and kunstmatige kleurstoffen. Een heerlijke goed geprijsde shampoo voor elke hond!

Melanie Newman Shampoos

Melanie Newman is een bekende hondentrimmer die over de hele wereld vele prijzen gehaald heeft op hondentrim-kampioenschappen. Omdat ze het moeilijk vond een goede hondenshampoo te vinden die aan haar eisen voldeed heeft ze zelf een natuurlijke hondenshampoo range ‘ontworpen’. Elke shampoo bevat uiteraard alleen de beste natuurlijke ingrediënten met heerlijke geuren.

melanie newman hondenshampoo

D&M Natuurlijke Hondenshampoo

D&M maakt natuurlijke hondenshampoo’s met heerlijke geuren. Er zijn twee verschillende shampoo’s en een aantal verschillende conditioners om uit te kiezen. Beide zijn zeer geschikt voor honden met een gevoelige vacht en gaan lekker lang mee omdat je er maar weinig van hoeft te gebruiken per wasbeurt. Ook hondenparfums zijn beschikbaar voor de hondeneigenaren die hun hond lekker fris willen houden tussen de wasbeurten door.