Metiso Dieren

De 10 Beste Natuurlijke Hondenshampoos voor huidproblemen en alle vachtsoorten

Veel reguliere hondenshampoos bevatten chemische stoffen zoals parabenen, alcohol en synthetische parfums waar de hondenhuid slecht op kan reageren.

Met natuurlijke hondenshampoo kunt u uw hond veilig wassen zonder de natuurlijke weerstand van de huid aan te tasten.

Heeft u hondenshampoo nodig maar weet u niet welke u moet kiezen? Hier is een overzicht van de beste natuurlijke hondenshampoo’s!

1. Buddy’s Best Natuurlijke hondenshampoo en conditioner

Laat je hond heerlijk natuurlijk ruiken en geniet van een zijdezachte vacht met de havermout hondenshampoo van Buddy, de ideale keuze voor viervoeters met een gevoelige huid.

Deze hypoallergene zeep, zorgvuldig samengesteld uit uitsluitend huisdiervriendelijke en veganistische ingrediënten, is de gezondste shampoo-optie zonder de schadelijke chemicaliën die je dierbare metgezel kunnen schaden.

Een eenvoudige wasbeurt is alles wat nodig is om je hond te voorzien van een zachte en glanzende vacht, die niet alleen de aandacht trekt van andere hondeneigenaren maar ook langdurig fris blijft.

natuurlijke hondenshampoos

In tegenstelling tot andere hondenshampoos die onaangename luchtjes niet effectief aanpakken, elimineert deze topkwaliteit shampoo slechte geuren met gemak, zonder de noodzaak voor herhaaldelijk wassen.

2. Hondenshampoo – Always Your Friend

Verwen je huisdier met een natuurlijke en veilige colloïdaal zilvershampoo, perfect afgestemd op de gevoelige huid.

Deze zachte formule biedt verlichting bij irritatie en comfort voor jeukende pups of volwassen honden, terwijl het tegelijkertijd onaangename geurtjes, allergieën, en huidaandoeningen aanpakt.

De milde samenstelling kalmeert irritaties en bevordert het herstel van gezonde huidcellen. Bovendien reinigt het vuil efficiënt en zorgt het voor een soepele vacht met verbeterde glans.

Samengesteld uit een natuurlijke mix van biologische aloë, biologische calendula-olie, extra vierge biologische olijfolie, en colloïdaal zilver, staat deze shampoo garant voor een zachte behandeling van elke huidkwaal of allergie.

natuurlijke hondenshampoos

Met de mogelijkheid om tot 10:1 te verdunnen, levert één fles tot wel 2500 ml shampoo, maar kan ook onverdund direct op de vacht aangebracht worden. Geschikt voor honden, katten, konijnen, en paarden van elk haartype.

3. Hondenshampoo ‘Coastal Walks’ 500ml – Vegan

Verlevendig de vacht van je trouwe viervoeter met de natuurlijke hondenshampoo van Shalane, geïnspireerd door de frisse geur van Coastal Walks.

Deze zorgvuldig samengestelde shampoo verrijkt met kokosolie en citrusvruchten, biedt een zachte reiniging voor zelfs de meest avontuurlijke, modderige honden, terwijl het een aangename, natuurlijke geur achterlaat.

Vervaardigd met respect voor dierenwelzijn, is deze shampoo veganistisch en vrij van dierproeven, waardoor het een ethische keuze is voor de bewuste hondeneigenaar.

Ideaal voor huisdieren met een gevoelige huid, garandeert de hypoallergene en 100% natuurlijke formule een zachte verzorging.

Handgemaakt in Norfolk, Engeland, staat deze shampoo symbool voor exclusiviteit en de hoogste kwaliteit.

natuurlijke hondenshampoos

Kies voor Shalane’s Coastal Walks hondenshampoo voor een verantwoorde, natuurlijke en zachte vachtverzorging, die bijdraagt aan een gelukkiger, gezonder huisdier.

4. Elicious® – Hondenzeep

Deze echte natuurlijke biologische hondenshampoo bar is een 100% natuurlijke oplossing die effectief bacteriën, schimmels, en ongedierte bij je hond bestrijdt zonder het gebruik van parabenen, sulfaten, kunstmatige kleur- en geurstoffen.

Met een handzaam groot formaat van 200 gram is deze zachte zeep perfect voor alle vachttypen en biedt een gemakkelijke toepassing.

Niet alleen ideaal voor honden, maar ook voor grotere dieren zoals paarden en geiten, helpt deze zeep teken en vlooien effectief te verwijderen binnen 24 uur na gebruik, zonder het risico op ontstekingen door achtergebleven delen.

Deze shampoo bar, verpakt in rijstpapier, onderstreept duurzaamheid met zijn zero-waste benadering, is 100% plantaardig, vegan, dierproefvrij, vrij van SLS en SLES, alcohol, en microplastics, en wordt geleverd in 100% plasticvrije verpakking.

natuurlijke hondenshampoos

Voor dagelijks gebruik bewaar je de zeep op een zeep- en shampoohouder buiten bereik van water om versmelten te voorkomen, en voor reizen is droog bewaren in een travelbuddy aanbevolen.

Dit product garandeert niet alleen een schone, gezonde vacht maar ook een milieubewuste keuze voor dierverzorging.

5. Washbar Hondenshampoo

Washbar maakt de meest bijzondere hondenshampoos die we tegen zijn gekomen.

Deze hondenshampoos bevatten echt alleen natuurlijke ingrediënten, daarnaast hebben de toegevoegde etherische oliën allemaal een positief effect op de huid van je hond.

Zo zijn deze shampoo’s door de kalmerende oliën zeer geschikt voor de behandeling van honden met huidproblemen zoals een allergie of hotspots.

washbar shampoo voor honden

Probeer zeker eens een shampoo van Washbar en ontdek de voordelen van Neem, Kanuka, Manuka en nog veel meer helende oliën!

6. Greenfields Hondenshampoo

Greenfields shampoo´s zijn gemaakt van de puurste ingrediënten, verrijkt met natuurlijke voedingsstoffen, vrij van parabenen, pH neutraal en biologisch afbreekbaar.

Er zijn ontzettend veel varianten, die allemaal gericht zijn op een bepaald probleem of een bepaalde vachtsoort.

Zo is er zelfs een shampoo voor naakthonden en een complete verzorgingsset met shampoo en conditioner voor je labradoodle.

natuurlijke hondenshampoos

Als je een shampoo zoekt voor een specifieke vachtsoort ben je bij Greenfields zeker op de juiste plek!

7. Essential Dog

In de 100% natuurlijke hondenshampoos van Essential Dog wordt ook gebruik gemaakt van verschillende plantenextracten om de gevoelige hondenhuid te kalmeren.

In deze shampoos vind je alleen biologische ingrediënten van de hoogste kwaliteit, zoals bijvoorbeeld extracten van Kamille, Calendula en Kakadu.

Deze hondenshampoo is zeer goed te gebruiken voor honden met huidproblemen, maar ook voor de gezonde hond zijn deze producten aan te raden.

essential dog shampoo

8. Wildwash Hondenshampoo

Ook Wildwash heeft een grote variatie natuurlijke hondenshampoos, voor elke harige viervoeter is er wel een shampoo te vinden.

Ook voor professionele hondenverzorging zoals trimsalons zijn er shampoos te vinden.

Deze zijn geconcentreerd en kunnen verdund worden zodat ze extra lang mee gaan.

Met deze natuurlijke shampoo’s heb je zeker een manier om je trimsalon te onderscheiden van veel anderen! Ook deze shampoo heeft ingrediënten die bij huidproblemen kunnen helpen.

wildwash honden shampoo

9. Espree Hondenshampoo

Espree biedt een uitgebreide collectie natuurlijke hondenshampoos, perfect afgestemd op diverse vachtsoorten, vachtkleuren, en huidproblemen.

Deze shampoos zijn zorgvuldig samengesteld zonder sulfaten, parabenen, ftalaten, gluten, alcohol, en kunstmatige kleurstoffen, wat ze een uitstekende, vriendelijk geprijsde keuze maakt voor de verzorging van elke hond.

Geniet van een schone, gezonde vacht met de zachte, natuurlijke formules van Espree, ontworpen om aan de specifieke behoeften van jouw viervoeter te voldoen.

10. D&M Natuurlijke Hondenshampoo

D&M maakt natuurlijke hondenshampoo’s met heerlijke geuren. Er zijn twee verschillende shampoo’s en een aantal verschillende conditioners om uit te kiezen.

Beide zijn zeer geschikt voor honden met een gevoelige vacht en gaan lekker lang mee omdat je er maar weinig van hoeft te gebruiken per wasbeurt.

Ook hondenparfums zijn beschikbaar voor de hondeneigenaren die hun hond lekker fris willen houden tussen de wasbeurten door.

Hallo, mijn naam is Thijs Makkum.

Na mijn ervaring als eigenaar van een dierenwinkel en het creëren van handgemaakte huisdieraccessoires, zet ik mijn passie voort met deze blog, waar ik mijn liefde en kennis over een breed scala aan huisdieren deel. Hier vind je inspiratie, verhalen, en tips over de fascinerende wereld van huisdieren.