Metiso Dieren

10+ beste vlooien en tekenmiddelen voor je hond

Vlooien en teken zijn gek op je hond, maar de liefde is niet wederzijds. Om te voorkomen dat je hond geplaagd wordt door ongedierte is een goed vlooien en tekenmiddel een onmisbaar. Daarom hebben we de beste en nieuwste vlooien en tekenmiddelen voor je op een rijtje gezet zodat je zelf kan kiezen welke het beste bij jouw hond past!

1. Beaphar FiproTec – tegen teken en vlooien

Het FiproTec vlooien en tekenmiddel bevat onder andere de werkzame stof fipronil. Dit is niet de meest vriendelijke insecticide maar veel mensen zijn tevreden over de resultaten. Wanneer je hond veel in aanraking komt met vlooien en teken kan een agressiever middel nodig zijn en FiproTec doet dan zijn werk goed!

2. Be-Trust Pets Natuurlijke vlooien en tekenband

Dit is een natuurlijke vlooien en tekenband waarbij gebruikt wordt gemaakt van allerlei etherische oliën die effectief zijn tegen vlooien en teken. Dit maakt hem zeer geschikt voor honden met een gevoelige huid of afweersysteem. Zelfs puppy’s kunnen hem zonder gevaar om. De band is waterdicht en er kan dus gewoon mee gezwommen worden! Omdat de band geen schadelijke insecticiden afgeeft is hij daarmee ook heel vriendelijk voor de natuur!

3. Frontline Combo Spot-On Hond

De Frontline Combo Spot-On is ook een middel met de werkzame stof Fipronil, maar met een iets hogere dosering dan de FiproTec (100mg voor honden van 2-10 kg). Het kan dus de moeite waar zijn de FiproTec eerst te proberen maar enorm veel verschillen ze niet in prijs. Beide zijn redelijk betrouwbare middelen tegen vlooien en teken.

4. Ramedio Natuurlijke vlooien en tekenband

Ramedio is een band met 100% natuurlijke ingrediënten tegen vlooien, teken, luizen en mijten. Dit natuurlijke vlooien en tekenmiddel is ideaal voor hondeneigenaren die geen agressieve insecticiden kunnen of willen gebruiken op hun hond. Dit is een relatief nieuwe vlooien en tekenband maar de eerste reviews zijn zeer positief! Daarbij is hij ook nog eens 8 maanden werkzaam.

5. Advantix

Advantix is een uitstekend middel met de werkzame stoffen Permethrine en Imidacloprid. Hierdoor werkt het ook effectief tegen zandvliegen en stalvliegen. Dit maakt advantix een uitstekend vlooien en tekenmiddel als je op vakantie gaat naar het Zuiden. Hier komen namelijk insecten voor die hele vervelende ziekten op je hond over kunnen dragen. Advantix kost wat meer maar geeft een uitstekende bescherming en wordt door veel hondeneigenaren aanbevolen!

6. Seresto Halsband 

De Seresto vlooien en tekenband is behoorlijk prijzig maar wordt door veel hondeneigenaren met tevredenheid gebruikt. Het bevat de werkzame stoffen flumethrine en imidacloprid, welke door bijna geen enkele fabrikant gebruikt worden. Hierdoor geven ze niet zo snel resistentie en blijkt de band bij de meeste honden zeer effectief. Een extra voordeel is dat de band 8 maanden lang werkzaam blijft, wat de prijs helemaal goed maakt!

7. Scalibor Protectorband

De Scalibor Protectorband is een band die ook zeer geschikt is voor reizen naar het warme Zuiden. Het bevat de werkzame stof Deltamethrin, welke ook beschermt tegen vliegjes en muggen, inclusief de mug die hartworm verspreidt. Een super complete bescherming voor je hond, die lang werkzaam is en effectief alle vervelende beestjes uit de buurt van je hond houdt.

8. PetBox

Met PetBox bescherm je je hond eenvoudig tegen teken, vlooien en wormen. Het bestaat uit een pipet tegen vlooien en teken en een tabletje om wormen tegen te gaan. Zo hoef je ze niet meer apart te kopen maar kan je ze extra voordelig tegelijkertijd aanschaffen!

PetBox vlooien en teken bij Hond

9. WashBar 100% natuurlijk vlooienmiddel

Dit natuurlijke vlooienmiddel van Washbar is effectief tegen vlooien en veel tekensoorten. Het is een middel dat bestaat uit etherische oliën, waardoor het super veilig is voor je hond en de natuur. Voor het beste effect moet je het middel eens in de week aanbrengen in het vlooien hoogseizoen. Washbar heeft ook nog andere verzorgingsproducten zoals shampoo en spray om vlooien te weren.

WashBar Natuurlijk vlooienmiddel voor Honden

TickLess vlooien- en teken preventie voor honden en katten

Tickless is een klein apparaatje die je aan de halsband van je hond of kat kan hangen. Hij geeft ultrasone impulsen af waar vlooien en teken een hekel aan hebben. Tickless blijft ongeveer een jaar werken en is een fijn middel als je geen agressieve insecticiden op je hond wil gebruiken. Hij kan eventueel ook als extra middel tegen vlooien en teken gebruikt worden.

O’Tom tekenverwijderaar hond en kat

Toch een teek gevonden op je hond? Geen probleem! Je kan hem heel eenvoudig verwijderen met dit tekentangetje. Dit is een van de fijnste tangetjes voor teken, waarmee je altijd de volledige teek eenvoudig verwijdert. Controleer regelmatig de hele hond op teken, het is belangrijk dat je ze zo snel mogelijk weghaalt om de kans op ziekten te verkleinen.