Metiso Dieren

De 7 beste vliegensprays voor paarden: ultieme bescherming

Vliegen en andere insecten kunnen een grote bron van irritatie zijn voor paarden, vooral tijdens de warmere maanden.

In dit artikel presenteren we de zeven beste vliegensprays die je paard effectief beschermen tegen deze ongewenste gasten.

1 . BSI Insect Free Spray

BSI Insect Free biedt een effectieve bescherming tegen irritante dazen, vliegen, muggen en teken, ideaal voor zowel paard als ruiter.

Deze insectenwerende middel garandeert een langdurige afscherming van ongewenste gasten, met een formule die prettig ruikt en noch vlekt noch kleeft.

Bijzonder geschikt voor toepassing op gevoelige delen van het paard, zoals rond de ogen en neus, dankzij de zachte samenstelling.

Het actieve ingrediënt Icardine houdt insecten op afstand, minimaliseert de kans op steken en zorgt voor een continue bescherming: 24 uur voor paarden en 8 uur voor mensen, waardoor beide ongestoord kunnen genieten van hun tijd buitenshuis.

2. Effol vliegenspray

Tijdens de zomermaanden ervaren paarden en pony’s vaak overlast van insecten, zelfs wanneer ze uitgerust zijn met een vliegendeken of vliegenfrontriem.

Effol vliegenspray biedt een oplossing door middel van een sterke geur die insecten effectief verjaagt.

Verrijkt met een hoge concentratie Icaridin, staat deze spray garant voor zowel de afstotende geur als een langdurige bescherming.

Effol vliegenspray is ideaal voor gebruik voorafgaand aan het rijden of terwijl het paard in de wei staat.

Dit product is dermatologisch getest en bekend als Effol Dazen-Blocker +, een handige, gebruiksklare spray.

Het is een bijzonder sterke en effectieve spray tegen dazen, die tevens bescherming biedt tegen vliegen, muggen en teken.

De spray bevat een combinatie van op Icardine gebaseerde actieve ingrediënten voor een langdurige werking en een preventief effect tegen zomereczeem.

Ontwikkeld in samenwerking met het Zwitserse Tropeninstituut, biedt Effol vliegenspray een betrouwbare bescherming voor uw paard tegen ongewenste insecten.

3. Anibio – Spray tegen Vliegen

ANIBIO vliegenbescherming is vervaardigd met een harmonieuze mix van natuurlijke essentiële oliën, waaronder petit grain olie, salieolie en rozenhoutolie.

Deze ingrediënten zijn niet alleen perfect op elkaar afgestemd om effectieve bescherming te bieden, maar ze zijn ook bijzonder zacht voor de huid en bieden verlichting bij jeuk.

Dit maakt het product zelfs geschikt voor gebruik bij paarden met zomereczeem, door meerdere uren lang een verzorgende barrière te vormen.

Gemak staat voorop bij deze vliegenbescherming: het is eenvoudig in gebruik, waardoor je snel en efficiënt je paard kunt beschermen tegen ongewenste insecten.

Dermatologisch getest en vrij van bewaarmiddelen, alcohol of parfum, biedt ANIBIO een pure en veilige oplossing voor paardeneigenaren die het beste voor hebben met hun dier.

Kies voor ANIBIO vliegenbescherming en geef uw paard de bescherming die het verdient, natuurlijk en effectief.

4. EquiXtreme Natural Summer Protection Spray

De equiXTREME Natural Summer Protection Spray biedt een zachte bescherming voor de huid en verzekert langdurige weerstand tegen insecten, zelfs bij paarden die zweten.

Deze spray droogt binnen enkele seconden en laat geen residu achter, terwijl het een aangename geur verspreidt.

Effectief tegen vliegen, dazen, muggen en teken, biedt het een essentiële bescherming voor uw paard gedurende de zomermaanden.

Voor een optimale bescherming, spray het product gelijkmatig over het hele lichaam van het paard.

Voor gevoelige gebieden zoals het hoofd en onder de buik, is het aan te raden de spray met een spons of zachte doek aan te brengen.

Met equiXTREME Natural Summer Protection Spray blijft uw paard comfortabel en beschermd, waardoor u beide kunt genieten van de zomer zonder de overlast van insecten.

5. KerbEX Rot Insect repellent

KerbEX Rot onderscheidt zich als een vooraanstaand afweermiddel tegen dazen en huisvliegen bij paarden, ontwikkeld door jaren van intensief onderzoek en in nauwe samenwerking met ervaren paardenhouders.

Dit product combineert een krachtige, langdurige afstotende werking met uitzonderlijke huidvriendelijkheid, waardoor het veilig en effectief is voor uw paard.

De unieke formule van KerbEX Rot bevat de werkzame stof icaridine en een zorgvuldig geselecteerde mix van natuurlijke oliën, waaronder tea tree, anjer, citroen en eucalyptus, verrijkt met knoflook.

Deze speciale samenstelling zorgt niet alleen voor een effectieve bescherming tegen insecten, maar vermindert ook significant de overlast van dazen en huisvliegen.

Bij consequent gebruik wordt de beschermende werking zelfs versterkt, waardoor uw paard nog beter beschermd is.

Verbaas uzelf over de excellente werking van KerbEX Rot en geniet van de rust die het uw paard biedt.

Bovendien is dit product 100% dopingvrij, wat het een veilige keuze maakt voor competitieve paardensport.

6. Excellent Protection Spray Lotion

De Excellent Protection Spray Lotion biedt optimale verzorging voor uw paard na elke buitenrit.

Deze speciaal samengestelde lotion bevat een selectie van etherische oliën die niet alleen de natuurlijke geur van zweet neutraliseren, maar ook de huid van uw paard verzorgen en verfrissen.

Het is de perfecte keuze voor paarden en pony’s die tijd doorbrengen in de wei of genieten van buitenritten, waarbij het hen beschermt en verzorgt in elke situatie.

7. Sectolin TEDAX Insectenbestrijdingsmiddel 

Tedax van Sectolin is uw ideale partner voor bescherming tegen steekvliegen, vliegen, muggen, dazen en teken voor zowel mensen als dieren.

Dit afweermiddel biedt onmiddellijke en langdurige bescherming na gebruik, met een inhoud van 250 ml en 20% saltidin als werkzame stof.

Het is veilig en effectief, mits correct toegepast: eenmaal daags voor mensen in goed geventileerde ruimtes of buiten, door het middel op 10 tot 15 cm afstand met een zwaaiende beweging te sprayen, en voor dieren afgemeten aan hun lichaamsgewicht.

Tedax zorgt voor een langdurige afweer tegen insecten, met een beschermingsduur van 24 uur tegen vliegen en muggen bij paarden en tot 8 uur bij honden.

Voor een optimale applicatie bij mensen, vermijd direct contact met het gezicht door het eerst op de handpalmen aan te brengen.

Bij paarden en honden is de hoeveelheid en de applicatieduur afhankelijk van het lichaamsgewicht, wat zorgt voor een effectieve bescherming zonder de veiligheid van het dier in gevaar te brengen.

Tedax van Sectolin is de betrouwbare keuze voor iedereen die op zoek is naar een effectieve bescherming tegen ongewenste insecten.

Wat kun je doen tegen vliegen bij paarden?

Om vliegen bij paarden tegen te gaan, kun je verschillende maatregelen nemen om je paard te beschermen en het aantal vliegen in de omgeving te verminderen.

Hier zijn enkele effectieve strategieën:

  • Gebruik vliegenwerende middelen: Er zijn diverse sprays, lotions en gels op de markt die speciaal ontworpen zijn om paarden tegen vliegen te beschermen. Kies voor producten met natuurlijke ingrediënten zoals citronella, eucalyptus of tea tree olie voor een zachte maar effectieve bescherming.
  • Draag beschermende kleding: Vliegendekens, vliegenmaskers en vliegenfrontriemen kunnen helpen om je paard te beschermen tegen vliegen, vooral tijdens de piekuren dat vliegen actief zijn.
  • Stalhygiëne: Zorg voor een schone omgeving door mest regelmatig te verwijderen uit stallen, weides en paddocks. Vliegen worden aangetrokken door mest en vochtige omstandigheden, dus het handhaven van een schone omgeving kan helpen hun aantal te verminderen.
  • Installeer vliegenvallen en -linten: Plaats vliegenvallen en -linten rond de stal en andere gebieden waar je paard tijd doorbrengt. Deze vangen vliegen en helpen het aantal vliegen in de omgeving te verminderen.
  • Voerbeheer: Bewaar voer in afgesloten containers en verwijder overtollig voer om vliegen niet aan te trekken.
  • Natuurlijke vijanden: Overweeg het introduceren van natuurlijke vijanden van vliegen, zoals parasitaire wespen, die de vliegenpopulatie op een natuurlijke manier helpen beheersen zonder schadelijk te zijn voor paarden.
  • Watermanagement: Zorg ervoor dat er geen stilstaand water in de buurt is, omdat dit een broedplaats kan zijn voor vliegen. Zorg voor goede drainage rond de stal en weides.

Door een combinatie van deze maatregelen toe te passen, kun je de overlast van vliegen voor je paard aanzienlijk verminderen en zorgen voor een comfortabelere leefomgeving.

Hallo, mijn naam is Thijs Makkum.

Na mijn ervaring als eigenaar van een dierenwinkel en het creëren van handgemaakte huisdieraccessoires, zet ik mijn passie voort met deze blog, waar ik mijn liefde en kennis over een breed scala aan huisdieren deel. Hier vind je inspiratie, verhalen, en tips over de fascinerende wereld van huisdieren.