Metiso Dieren

9 interactieve speelmatten voor katten en kittens

Speelmatten voor katten zijn in de ogen van de meeste kattenbezitters meestal niet de eerste keuze als het gaat om het kiezen van speelgoed voor hun katten. Het zijn echter zeer handige hulpmiddelen om te hebben als je een kat hebt. Kattenspeelmatten bieden niet alleen vermaak voor uw kat, maar dienen ook als trainingshulpmiddel om uw kat de fysieke en mentale stimulatie te geven die hij dagelijks nodig heeft.

Speelmatten kunnen op verschillende manieren worden gebruikt. Sommige kunnen worden gebruikt als verstoppertje of krabspeelgoed, terwijl andere als snuffelspelletjes met heerlijke lekkernijen erin verborgen zijn. ’s Nachts kunnen de meeste kattenspeelmatten veranderen in een comfortabele en gezellige slaapplaats. In werkelijkheid zijn het multifunctionele speeltjes die uw kat zowel overdag als ’s nachts talloze uren plezier, beweging en rust kunnen bezorgen.

Daarom hebben we de volgende lijst met 9 interactieve speelmatten samengesteld voor katten in alle soorten en maten. We hopen dat je ervan zult genieten!

1. Trixie cat activity adventure carpet – Mijn Topkeuze

Deze katten speelmat is perfect voor de nieuwsgierige kat. De mat van Trixie kan door een kat alleen gebruikt worden of door meerderen tegelijk. Daarnaast is deze speelmat een uitstekende schuilplaats voor jouw kat om even lekker uit te rusten. De mogelijkheden van deze speelmat zijn eindeloos, de katten kunnen krabben aan de mat, zich verstoppen onder de stof en zich door de gaten verplaatsen. Ook kan deze mat in combinatie met snoepjes worden gebruikt om een verstoppertje spel te maken. Dit zal zeker het favoriete speel- en relax plekje worden van jouw katten.

2. Adori Snack En Speelmat

Deze neutraal gekleurde kattenspeelmat van Adori is perfect voor in elk huis en voor elke kat. De mat is lekker om aan te ruiken voor je kat en kan ook gebruikt worden om snoepjes in te verstoppen. Zo wordt de speelervaring voor je kat ook nog lekker. De speelmat is niet alleen leuk voor je kat maar past ook prima tussen je meubilair omdat het net een kleedje lijkt. Je kat zal dit ongetwijfeld ook zo zien omdat het ook gebruikt kan worden als lekker slaapplekje. Deze mat maak je gemakkelijk schoon door het simpelweg te wassen in de wasmachine.

3. Trixie Cat Activity Fun Board Kattenspeelmat

Deze leuke katten speelmat van Trixie biedt veel speelplezier voor jouw kat. De mat laat je kat met veel lol spelen in ruil voor een voedselbeloning, perfect voor katten die willen spelen voor eten. Het systeem dat spelen en voeden combineert zorgt voor het langzaam voeden van je kat. Deze combinatie zorgt ervoor dat je je kat even alleen kan laten, maar zichzelf wel prima kan vermaken. De mat is zeer stevig en gemaakt van goede materialen, hierdoor zal deze lange tijd meegaan ook al speelt je kat er vaak mee. Ook is de mat eenvoudig te reinigen.

4. Flamingo Katten Krabmat

Deze speelmat voor katten van Flamingo is de klassieke basis speelmat welke zeer geliefd zal zijn door je kat. Dit klassieke ontwerp biedt je kat de perfecte mogelijkheid om lekker aan te krabben. Je kunt de mat plat leggen op de grond of ophangen zodat je kat staand kunt krabben. Dit voorkomt weer dat de kat aan je meubels krabt. De mat heeft een goede bescherming tegen het krabben waardoor deze lang meegaat. Ook is de mat zeer makkelijk schoon te maken zodat je kat weer verder kan spelen. De mat is opvouwbaar en hierdoor gemakkelijk op te bergen.

5. Trixie Krabmat Met Speeltjes

De leuke katten speelmat van Trixie is perfect voor kittens, zij zullen zeker van deze speelplek houden. Ze kunnen er direct oprennen en snel lol beleven door het spelen. Er zijn kleine speeltjes bevestigd aan de bogen om de aandacht te trekken van je jonge katten. Ook is er een gedeelte van de mat om lekker aan te krabben en de nagels aan te scherpen. Het andere deel van de mat is zacht en dient ook als fijne rustplaats. Daarnaast is de mat gemakkelijk schoon te maken dankzij het open en modulaire ontwerp.

6. Kattenspeelmat van Moowi

De speelmat van Moowi is een leuke mat om verstoppertje op te spelen door en met jouw kat. Het is een grote mat en daardoor ook uitermate geschikt om te gebruiken door meerdere katten tegelijk. De indeling van de mat kan op verschillende manieren veranderd worden zodat er nieuwe tunnels en plekken om te verstoppen kunnen worden gecreëerd. Ook kun je meedoen met je kat door snoepjes te verstoppen op plekken en je kat zo te belonen voor het spelen. De mat is makkelijk schoon te maken door de verschillende delen die losgemaakt kunnen worden.

7. Beeztees Puppy Doeka Snuffelmat

Deze leuke ruikmat van Beeztees is de perfecte speelmat voor je kat. Er zijn meerdere plekken waar je snoepjes kunt verstoppen zodat je je kat kunt belonen voor het spelen. De mat is veelzijdig wegens de verschillende soorten vormen en materialen zodat je kat niet snel uitgespeeld is. Daarnaast is de mat gemaakt van stevig materiaal waardoor deze lang mee zal gaan. Ook is de mat gemakkelijk wasbaar in de wasmachine en opvouwbaar zodat deze eenvoudig valt op te bergen. Deze mat is ook geschikt voor honden die het leuk zullen vinden om met deze mat te spelen.

8. Souong Speelmat voor katten

Deze interactieve katten speelmat wordt het favoriete nieuwe speelplekje van jouw kat. Vormgegeven als een leuk lieveheersbeestje biedt deze mat eenvoudig speelplezier. Je kat kan lekker krabben aan de mat en spelen met de bevestigde speeltjes die zeker de aandacht van je kat trekken. De mat is eenvoudig in elkaar te zetten en los te halen. Hierdoor is het schoonmaken van de mat ook heel makkelijk. De mat is geschikt voor alle soorten en maten katten en is een effectieve oplossing voor vermaak. Daarnaast is het zachte materiaal ook fijn om op te liggen.

9. Beeztees Weezy Kattenspeelmat – Goedkope Optie

Deze speelmat van Beeztees is perfect voor wanneer je een niet te grote katten speelmat in je huis wilt hebben liggen. Deze mat van klein formaat is vooral geschikt voor kittens tijdens de ontwikkelingsperiode waarin ze veel energie hebben en graag willen spelen. De verschillende materialen dienen meerdere doelen; er kan op gekrabd worden, gespeeld worden met de speeltjes of gebeten worden in de stukjes losse stof. Ook is het zeer geschikt om snoepjes in te verstoppen. De mat is mooi afgewerkt met goede en stevige materialen en kleine details die je kat zullen verleiden tot spelen.

Hallo, mijn naam is Thijs Makkum.

Na mijn ervaring als eigenaar van een dierenwinkel en het creëren van handgemaakte huisdieraccessoires, zet ik mijn passie voort met deze blog, waar ik mijn liefde en kennis over een breed scala aan huisdieren deel. Hier vind je inspiratie, verhalen, en tips over de fascinerende wereld van huisdieren.