Dierenasiel en Pension de Bommelerwaard

Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard is er in de eerste plaats om zwerfhonden en zwerfkatten op te vangen uit de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. De zwerfdieren worden gebracht door particulieren, de politie, de dierenartsen of de dierenambulance. In de tijd dat een zwerfdier in het asiel verblijft krijgt het onder meer

  • goede voeding en verzorging
  • een warm en veilig onderkomen
  • medische verzorging (door een aan het asiel verbonden dierenarts)

Wanneer een zwerfdier binnenkomt, wordt er zoveel mogelijk aan gedaan om de eigenaar op te sporen. Als het dier gechipt is, wordt het nummer nagevraagd bij de instantie die het nummer heeft geregistreerd. In het algemeen kan de eigenaar dan snel achterhaald worden. Alle dieren worden aangemeld bij AMIVEDI, regio Bommelerwaard en het asiel probeert op alle mogelijke manieren de eigenaar op te sporen.

Naast het opvangen van zwerfhonden en katten vangt het asiel ook honden en katten op die niet meer gewenst zijn of niet meer bij hun baasje kunnen blijven. Voor deze afstandsdieren zoeken ze dan een nieuw baasje.

Dierenopvangtehuis De Bommelerwaard  wil een waardevol opvangtehuis zijn voor zwerf- en afstandsdieren en de crisisopvang. Daarbij is het welzijn van het grootste belang. Het asiel richt zich op resocialisatie van het dier, educatie van de mens en preventie van dierenleed in het werkgebied. Plannen en acties zullen alleen worden uitgevoerd of aangenomen als deze de missie ondersteunen. Het grootste doel ishet opvangen van zwerf- en afstandsdieren en de crisisopvang.

De Bommelerwaard is het enige asiel die aan TNR (vangen, castreren en terug zetten van wilde zwerfkatten) doet in de Gemeente Zaltbommel en Maasdriel. Dit is een erg goede methode om het aantal zwerfkatten, en daarmee het aantal katten in het asiel te verminderen.

Heb je geen punten om te doneren?  Geen nood:

Het asiel kan altijd blikvoer, dekens, riemen, halsbanden, speeltjes, kattenbakken, reismanden, krabpalen en snacks voor hun dieren gebruiken.

8

Backers

Metiso Munten 4.572

Gedoneerd

Kies een hoeveelheid
Metiso Munten
Sluiten