Katten eten uit zichzelf meer in de winter dan in de zomer

De voeding van katten zou wel eens ingewikkelder kunnen zijn dan je dacht. Katten lijken bijvoorbeeld minder eten nodig te hebben in de zomer dan in de winter, zo stellen onderzoekers aan de Universiteit van Liverpool en het Royal Canin Research Center in Frankrijk. Uit een vierjarig onderzoek concludeerden zij dat dit mogelijk komt door verschil in hoeveelheid daglicht en de temperaturen, waardoor katten in de zomer minder eten nodig hebben en in de winter meer, met in de lente en herfstmaanden een gemiddelde hoeveelheid tussen…Ga door met lezen van “Katten eten uit zichzelf meer in de winter dan in de zomer”

Hersen Spelletjes voor Honden
Is je hond na uren buiten rondrennen nog steeds druk in huis? Grote kans dat hij ook wat mentale stimulatie nodig heeft. Ook honden die vanwege een blessure tijdelijk niet zoveel mogen bewegen kunnen energie kwijt in denk spelletjes. Wat voor hond je ook hebt en ongeacht de situatie; hersenwerk spelletjes zijn altijd leuk om samen met je hond te doen! Hieronder vind je een lijst met de 30 beste hersenwerk spellen voor je hond! Dog Tornado - Nina Ottosson Dit hersenwerk spel is een...Ga door met lezen van "30 Beste Hersenwerk Spelletjes voor slimme honden"
Intensief vang, sterilisatie en terugzet project blijkt zeer effectief

Veel stichtingen en organisaties gebruiken een vang, sterilisatie en terugzet programma in een poging de zwerfkattenpopulatie, en daarmee de hoeveelheid katten in het asiel te verminderen. Onderzoekers van de University of Florida probeerden aan de hand van verzamelde data over zwerfkatten en asielen uit te zoeken of dit programma ook echt effect heeft. Gelukkig vonden ze daarbij dat het vangen, steriliseren en terugzetten van een grote hoeveelheid zwerfkatten ervoor zorgde dat de hoeveelheid katten die in het asiel belandden verminderde met 66,6 procent. Zwerfkatten kunnen…Ga door met lezen van “Intensief vang, sterilisatie en terugzet project blijkt zeer effectief”

10 hondenbenches voor groot en klein Honden
Heb je een hondenbench nodig maar zie je door de bomen het bos niet meer? We hebben een lijstje voor je gemaakt van de meest verkochte benches en hun voordelen en nadelen. Een hondenbench kan heel handig zijn om je pup te leren alleen thuis te blijven zonder hem per ongeluk slechte gewoonten aan te leren. Maar het kan ook een comfortabele afgesloten slaapplek zijn voor je volwassen hond. Pup of volwassen, Chihuahua of Deense Dog, er is altijd een bench te vinden die bij...Ga door met lezen van "10+ Beste Hondenbenches voor elke hond"
Natuurlijke Potenbalsem voor Honden
Washbar Paw Balm is een potenbalsem voor hond. Washbar maakt gebruik van een combinatie van oliën en biologische bijenwas. Dit creeërt een balsem die ideaal is om te gebruiken bij poten die droog zijn geworden of beschadigd door warmte, koude of gewoon slijtage. Bekijk de WashBar potenbalsem voor Hond in de webshop In de zomer In de warme zomermaanden zijn oppervlakken zoals asfalt, betonnen voetpaden, zand op stranden en op speelplaatsen zeer heet. Dit kan schade en veel ongemak voor de poten van je hond veroorzaken....Ga door met lezen van "Natuurlijke Potenbalsem voor Hond – Washbar"
De Liefde van een paard gaat door de maag

Zijn voedselbeloningen voor paarden meer belonend dan aanrakingen? Veel paardeneigenaren gaan ervan uit dat paarden aanraking als fijn of zelfs als belonend ervaren. Dit klinkt ook heel aannemelijk, vooral omdat paarden duidelijk genieten als ze elkaar verzorgen. Uit eerder onderzoek is echter gebleken dat niet alle diersoorten veel waarde hechten aan aanrakingen, daarom heeft een groep onderzoekers van de Universiteit van Rennes in Frankrijk eens gekeken hoe dat nou eigenlijk zit bij paarden. Hieruit bleek dat paarden veel sneller leren als ze beloond worden met…Ga door met lezen van “De liefde van een paard gaat door de maag”

Snuggle caves zijn perfecte hondenmanden voor honden die van gezelligheid houden. Vindt jouw hond het fijn om zich helemaal onder een deken te verstoppen of heeft hij het snel koud? Een leuke snuggle cave geeft hem een heerlijk warm en gezellig plekje om tot rust te komen. Originele Snoozer Cozy Cave De enige echte Cozy Cave van Snoozer kan natuurlijk niet missen in dit lijstje. Hier begon het mee, en deze Cozy Caves zijn nog steeds een van de beste comfortabele hondenmanden voor honden die...Ga door met lezen van "10 heerlijke snuggle caves voor je hond!"
kliniek of huisbezoek voor katten

Aan de Ross University School of Veterinary Medicine is een onderzoek uitgevoerd waarin de hoeveelheid stress die katten ervaren als ze thuis door een dierenarts worden behandeld werd vergeleken met de hoeveelheid stress die katten in de dierenkliniek uitten. Eigenaren zien er namelijk vaak tegen op om met hun kat naar de dierenarts te gaan voor een controle, omdat dit voor veel stress kan zorgen bij het dier. Als katten bij een thuisbehandeling minder gestrest zouden raken, zou dit voor zowel het dier als de…Ga door met lezen van “Dierenkliniek of huisbezoek, wat is fijner voor je kat?”

Elektronische halsband niet effectiever dan positieve training

Elektronische halsbanden, stroomhalsbanden of trainingshalsbanden zijn al lange tijd punt van discussie in de hondengemeenschap. Is het gebruik eigenlijk wel verantwoord, wanneer is het gebruiken van een elektronische halsband gerechtvaardigd of is er geen goede reden er een te gebruiken en zijn gedragsproblemen net zo goed op een andere manier op te lossen? Onderzoekers van de University of Lincoln in Engeland vroegen zich hetzelfde af, en besloten de proef op de som te nemen. Ze trainden een aantal honden mét elektronische halsband, zonder elektronische halsband…Ga door met lezen van “Elektronische halsband niet effectiever dan positieve training”

Als er iets is waar je je kat en jezelf blij mee kan maken, dan is het een plekje voor je favoriete viervoeter waar hij zich helemaal kan uitleven. Een krabpaal geeft je kat precies dat, en redt mogelijk ook nog eens je meubels van de ondergang. Heb je nog een krabpaal nodig maar houd je het graag low budget, of wil je je verzameling krabpalen uitbreiden met een goedkoop exemplaar? Kijk dan zeker even in deze lijst, er zit zeker iets voor jou en...Ga door met lezen van "5 low budget krabpalen die je kat graag zal gebruiken"