Katten zijn super zelfstandige dieren, ze hebben hun menselijke slaaf eigenlijk alleen nodig voor de voedselvoorziening en een regelmatige massage. Voor hun menselijke huisgenoot is er echter één klein minder fijn dingetje: het schoonmaken van de kattenbak. De volgende vijf kattenbakken maken het leven van de katteneigenaar net iets makkelijker.

1. ScoopFree Original and Ultra Self-Cleaning Litter Box

De scoopfree kattenbak haalt al het werk uit je handen, 20 minuten nadat je kat er zijn behoefte heeft gedaan, reinigt een automatisch harksysteem de kattenbak voor je. Alle verzamelde uitwerpselen of urine wordt verzameld in een apart (afgesloten) compartiment waardoor er geen stank is. Bang dat je kat meegeharkt wordt? Dat hoeft gelukkig niet, er zitten infrarood sensoren in de kattenbak die de 20 minuten timer resetten als er zich iets in de kattenbak bevindt. Je krijgt een kristallen kattenbak vulling bij de kattenbak, die bij contact met urine klonten vormt waardoor het harksysteem het eenvoudig kan verwijderen. De vulling is makkelijk te vervangen door er een nieuwe tray met kristallen vulling in te leggen.

2. Luuup kattenbak

Deze kattenbak doet helaas niet alles helemaal zelf, maar maakt het schoonmaken van de bak wel een stuk gemakkelijker. De kattenbak bestaat uit een systeem met 3 trays die allemaal functioneren als een soort zeef. Door ze op elkaar te zetten heeft de kattenbak een dichte bodem, en als je de bak schoon wil maken haal je simpelweg een van de lagen van de tray af, zeef je de schone korrels door de gaatjes, gooi je de uitwerpselen en urine weg en zet de tray onderop weer terug. Natuurlijk kan je ook met een zeefschepje even snel de kattenpoep uit je normale bak halen, maar dit systeem lijkt ons iets grondiger.

3. Modkat kattenbak

De Modkat is een fijne kattenbak voor katten die van privacy houden. Het is een diepe bak met een gat aan de bovenkant waardoor je kat naar binnen kan. De deksel heeft gaatjes waardoor alle kattenbakvulling die nog aan je kat hangt gewoon weer terugvalt in de bak wanneer je kat hem verlaat. Je krijgt er een zeefschepje bij waarmee je de bak makkelijk schoonmaakt, en er zit een ‘liner’ in de binnenkant die je er heel eenvoudig uithaalt en eventueel kan vervangen.

4. Litter Robot III

Is alleen het allerbeste goed genoeg voor je kat? Dan is de Litter Robot misschien een ideale kattenbak, de bak is heel ruim en maakt zichzelf automatisch schoon na het bezoek van je kat. Je kan zelf instellen hoe lang de machine wacht met schoonmaken nadat er een kat in geweest is, de uitwerpselen worden verzameld in een la en wanneer deze lade vol is wordt dat aangegeven met een blauw blinkend lampje. De kattenbak heeft zelfs een automatisch nachtlicht zodat de oudere kat hem kan vinden in het donker en als de stroom uitvalt blijft hij gewoon functioneel op de reserve batterij.
We denken wel dat de Litter Robot er waarschijnlijk wat indrukwekkend uit ziet voor de gemiddelde ‘niet zo avontuurlijke’ kat en de tijdmachine look moet natuurlijk wel bij je stijl passen. 😉

5. Hidden Litter

De Hidden Litter kattenbak is het tegenovergestelde van de Litter Robot, een simpele kattenbak die niet opvalt in je huishouden. Het is eigenlijk gewoon een bloempot met een nepplant erbovenop en een gat die je kat toegang geeft tot de kattenbak. Goede privacy voor je kat dus, en omdat er veel variaties zijn in nepplanten en ‘bloembakken’ kan je hem helemaal naar je wens aanpassen aan je interieur. De bovenkant is heel licht en kan dus makkelijk even verwijderd worden voor de grote schoonmaak.