1. Megasus horserunners

Hoefijzers, hoefschoenen, plakijzers of gewoon helemaal niks? Het blijft altijd een gedoe als je paard veel over hard terrein moet. Megasus horserunners zijn een nieuw type hoefbescherming die een combinatie lijken tussen plakijzers en hoefschoenen. Aan de paardenhoef wordt een stukje klittenband bevestigd, waar vervolgens het ‘hoefijzer’ aan bevestigd kan worden. Ook weer heel eenvoudig te verwijderen dus! Gebruikerservaringen zijn helaas nog niet beschikbaar, dit ‘hoefijzer’ komt in augustus 2017 op de markt.

2. Ridersmate

Deze gadget is ideaal voor de ruiters die veel buiten rijden. De ridersmate verbind je aan je zadel (en jezelf), en zodra de verbinding verbroken wordt, bijvoorbeeld na een val, verzend het apparaatje een sms via GPRS. Het berichtje kan verstuurd worden naar 3 verschillende mensen, en bevat de GPS- coördinaten, hoogte en tijd van de val. Op deze manier kan je snel geholpen worden als je door je val bewusteloos bent geraakt of je niet meer kan bewegen vanwege een breuk.

3. Equi sense

Equi sense is een handige gadget voor de ruiters die hun training naar een hoger niveau willen brengen. Deze bewegingssensor houdt bij hoe symmetrisch je paard beweegt, hoeveel tijd je op elke hand traint, het ritme van je paard, de snelheid en nog heel veel meer. Met de handige app kan je alle resultaten bekijken en je training aan de hand hiervan verbeteren.

4. Seehorse

Seehorse is een gadget die je paard de hele dag kan dragen. Deze sensor registreert onder andere de hartslag, temperatuur, ademhaling en activiteit van je paard. Op deze manier krijg je een goed inzicht in zijn gezondheid, welzijn en conditie. Ook voor drachtige paarden is dit een handige gadget, zodra er tekenen zijn dat het veulen op komst is, krijg je een notificatie via de app. Alle data kan bekeken worden via de SeeHorse app op je smartphone of tablet.

5. Tail Lights

Moet je vaak in het donker met je paard op pad? Dan rijd je het liefst natuurlijk goed verlicht buiten op de weg. Zeker in zo’n druk land als Nederland. Jezelf verlichten is nog wel te doen, maar hoe verlicht je je paard goed? Met tail lights is dat geen probleem meer, dit led systeem kan bevestigd worden aan de staart van je paard en maakt hem daarmee in ieder geval van achteren super goed zichtbaar!