Gadgets zijn niet alleen voor mensen, ze kunnen ook je hond een hoop plezier leveren. Lees hier over de leukste technologie om je hond te vermaken, voeren en verzorgen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat je al deze gadgets alleen voor je hond laat zorgen, maar ze kunnen het leven af en toe wel wat makkelijker maken.

1. Furbo

Eigenlijk is het natuurlijk niet de bedoeling dat je overdreven vaak weg bent als je een hond hebt, maar we moeten toegeven dat het niet altijd te voorkomen is. Voor de mensen die toch regelmatig van huis zijn en even willen kijken hoe het met hun hond is en de hond een beetje willen vermaken is er de Furbo. Ook handig natuurlijk als je een hond hebt met verlatingsangst waardoor hij sloopt of blaft als je weg bent. We weten niet of het hier echt tegen helpt, maar je kan in ieder geval op de camera zien hoe de situatie thuis is en je hond een koekje geven als hij zich goed gedraagt.

 

 

2. Petnet

Petnet is een automatische voerbak die je zelf in kan stellen via een app op je telefoon (of tablet). Zo kan je hond ook bijvoorbeeld tussen de middag gevoerd worden als je er niet bent of je kan hem meerdere keren per dag kleine hoeveelheden voeren. Zo kan je makkelijk een vast schema aanhouden en voer je ook niet snel teveel. Petnet kan zelfs voor je uitrekenen hoeveel voer je hond nodig heeft, gebaseerd op zijn leeftijd, gewicht en activiteit.

3. Clever Pet

Clever pet is een super slimme puzzel voor je hond, het is een soort voerbak met een vakje met voer die open gaat als je hond de puzzel goed oplost. Het apparaat heeft drie kleine touchpads die op kunnen lichten. Je hond krijgt een voerbeloning als hij het goede lampje aanraakt met zijn poot of de goede volgorde van aanraken volgt. Als je hond het trucje door heeft wordt de puzzel steeds moeilijker, inclusief verschillende kleuren lampjes. Een slimme hond kan zich hier dus uren mee vermaken! Als je hond zijn voer te snel naar binnen werkt is dit ook een leuke oplossing om het voer wat gespreider over de tijd aan te bieden.

 

 

4. Fitbark

Heb je zelf een fitbit en wil je ook zoiets voor je hond? Dan is er nu de fitbark, een klein apparaatje met een 3D accelerometer die meet hoeveel je hond beweegt en hoeveel hij slaapt. Fitbark bevestig je aan de halsband van je hond en met de bijbehorende app kan je super makkelijk de gezondheid en activiteit van je hond in de gaten houden.

5. iFetch

Kan je hond geen genoeg krijgen van zijn bal en krijg je een lamme arm van het gooien? Dan is er nu een gadget voor je hond waar hij zich (als je dat wil) de hele dag mee bezig kan houden. De hond kan zelf de bal in de iFetch plaatsen, die vervolgens de bal weg schiet -of rolt.