5+ beste GPS trackers voor honden waarmee je je hond altijd terug vindt

Categorieën Toppers

Niet elk hond blijft onafgebroken bij je zijde, en hondenbaasjes die hun hond al eens kwijt zijn geraakt weten hoeveel stress dit oplevert. Daarom kan een goede GPS tracker voor honden kan een uitstekende oplossing zijn voor de avonturiers onder de honden. Een GPS tracker kan je vastmaken aan de halsband of aan het tuig, waarna je je hond kan volgen met een app op de telefoon. Er zijn verschillende soorten trackers, met verschillende functies en eigenschappen. Daardoor kan het lastig zijn om te bepalen welke GPS tracker voor jou en je hond de allerbeste is. We helpen je hierbij met dit overzicht van dingen waar je op moet letten en een aantal trackers die we voor je hebben gevonden.

Gewicht

Voor een grote hond is het gewicht van een GPS tracker niet zo belangrijk, deze zijn zelden zo groot en zwaar dat een grote hond er last van heeft. Als je een klein hondje hebt, is het beter om voor een zo licht mogelijk exemplaar te kiezen. De lichtste die we konden vinden waren 22 gram, en daarmee zijn deze trackers prima geschikt voor kleinere hondenrassen.

Batterijduur

De batterijduur van de meeste GPS trackers ligt op het moment nog redelijk laag. Vanwege het beperkte formaat kan er geen grote accu in de tracker, waardoor ze meestal binnen een paar dagen leeg zijn. Hoe lang de batterij precies meegaat hangt af van de modus waarin je de tracker gebruikt. Wanneer je je hond live volgt op de telefoon gaat de tracker veel sneller leeg dan wanneer je het apparaat slechts een aantal keren per uur de locatie laat sturen.

GPS tracker met abonnement of simkaart

Een GPS tracker bepaalt de locatie van je hond, maar deze locatie moet daarna doorgestuurd worden naar je mobiele telefoon. Om dit te doen heeft het apparaatje altijd een simkaart nodig. Sommige GPS trackers hebben echter een ingebouwde simkaart. Hierdoor is de installatie makkelijker en hoef je je geen zorgen te maken dat je prepaid simkaart leeg raakt. Hiervoor betaal je echter meestal een vast bedrag per maand. De Spotter GPS tracker werkt volgens hetzelfde principe maar je zit bij deze tracker niet aan een abonnement vast. Deze werkt met een tegoed die je alleen hoeft op te waarderen als je van plan bent de tracker te gebruiken.
Een simkaart kan handig zijn als je de GPS tracker niet zo vaak gebruikt of alleen de locatie op wil vragen wanneer je de hond kwijt bent. Op deze manier zit je niet aan een abonnement vast en blijven de gebruikerskosten laag. Een abonnement is handiger wanneer je van plan bent de tracker veel te gebruiken of wanneer je bijvoorbeeld vaak de live tracking functie gebruikt.

Waterdichtheid

De meeste GPS trackers voor honden zijn waterbestendig en stofdicht, maar als je hond veel zwemt heb je iets beters nodig. Een tracker met een IP waarde van minstens IP67 is dan aan te bevelen omdat deze stofdicht zijn en 30 minuten ondergedompeld kunnen worden. GPS trackers waar je hond mee kan zwemmen zijn de Lookie, Tractive, Petalways en Weenect.

Functies: Real time tracking

Alle GPS trackers in deze samenvatting hebben de mogelijkheid om je hond live te volgen. Ze zijn echter niet allemaal even goed daarin. Omdat honden zich nogal snel bewegen is het belangrijk dat de locatie update vaak genoeg doorkomt. Het tijdsinterval tussen deze updates kan variëren van 2 seconden tot een minuut. Je kan je voorstellen dat de route van je hond niet zo precies te zien is als de locatie slechts een keer per minuut doorgegeven wordt. De beste trackers voor hondeneigenaren die live tracking belangrijk vinden zijn de Tractive ( elke 2-3 seconden), Petalways (elke 15 seconden) en Weenect (elke 10 seconden).

Functies: Licht/geluid

Sommige GPS trackers hebben de mogelijkheid een geluid of licht te activeren. Hierdoor kan je je hond makkelijker terugvinden als hij weggelopen of verdwaald is. Zodra je in de buurt bent kan je het geluid afspelen of het lampje activeren waardoor je precies kan zien of horen waar je hond zich bevindt. Geluid is ook heel handig om je hond te leren terug te komen als hij het hoort. Hiervoor hoef je alleen thuis je hond te leren dat hij bij het horen van het geluid lekkers bij je kan komen halen. Of dat het tijd is om lekker te spelen natuurlijk. De enige tracker met geluid en licht optie is de tractive. Een GPS tracker met alleen een geluid optie is de Weenect.

Functies: Microfoon

Sommige GPS trackers hebben de mogelijkheid om rechtstreeks tegen je hond te praten. Dit kan handig zijn als je hem terug wil roepen of gerust wil stellen wanneer hij verdwaald is. Perfect als je geen zin hebt om luid roepend achter je hond aan te rennen. Een enkele tracker heeft ook de mogelijkheid om geluid te horen op de plek waar je hond is. Dit kan soms handig zijn om de locatie van de hond te bepalen. Trackers met microfoon functie zijn de Lookie, Spotter, TKStar, Eyzo (two-way) en Weenect.

1. Lookie GPS Tracker

De Lookie GPS tracker werkt met behulp van een simkaart die je zelf aan moet schaffen. Hierdoor zit je niet aan een abonnement vast en kan je de tracker rustig een paar maanden in de kast laten liggen. Je hond kan rustig zwemmen met deze tracker aangezien hij waterdicht is. Daarnaast heeft hij de mogelijkheid om tegen je hond te praten of afstand, terwijl je mee kan luisteren naar de geluiden in de omgeving van de hond. Een nadeel is dat er geen ondersteunende website lijkt te bestaan voor dit merk. Daarnaast wordt bij live tracking de locatie met een tijdsinterval van een minuut bijgewerkt, dit is wat langzaam.

Batterijduur: Tot 10 dagen
Gewicht: Onbekend
Abonnement nodig: Nee
Sim kaart nodig: Ja
Microfoon functie: Ja
Waterdicht: IP67 waterdicht
Telefoon app: Ja
Real time tracking: ja, 60 seconden tijdsinterval
Geo fence: Ja
Licht/Geluid optie: Geluid

2.  Tractive GPS Tracker

Tractive is een van de meest verkochte en makkelijkst te gebruiken GPS trackers voor honden. Je betaald een abonnement van € 3,75 per maand maar daarvoor krijg je een heleboel terug. De tracker is waterdicht waardoor je hond er lekker mee kan zwemmen. Daarnaast is dit de enige tracker waarbij live tracking super snel werkt met een tijdsinterval van slechts 2-3 seconden. De enige optie die ontbreekt is de microfoon, maar in plaats daarvan kan je wel een geluid laten horen. Ook heeft de tracker een licht functie waardoor je je hond ook in het donker makkelijk terug kan vinden. Een klein nadeel is dat de tracker iets groter en zwaarder is dan sommige anderen.

Batterijduur: 2-5 dagen
Gewicht: 35 gram
Abonnement nodig: Ja, € 3,75/maand
Sim kaart nodig: Nee
Microfoon functie: Nee
Waterdicht: Ja, IPX7
Telefoon app: Ja, gratis
Real time tracking: ja, 2-3 seconden tijdsinterval
Locatie historie: Ja
Geo fence: Ja
Licht/Geluid optie: Licht en geluid

3. SPOTTER Wecare GPS Tracker

De spotter is een multifunctionele GPS tracker die eigenlijk vooral gericht is op het veilig terug kunnen vinden van bijvoorbeeld kinderen. Maar hij voldoet ook prima voor honden. Een groot voordeel van deze tracker is dat hij werkt met tegoeden, als je hem een tijdje niet gebruikt hoef je dus ook geen abonnement kosten te betalen. Daarnaast heb je dus geen gedoe met simkaarten want deze zit er al in. Het apparaatje kan in heel Europa gebruikt worden. Een nadeel van de tracker is dat hij niet waterdicht is. Een buitje kan hij dus wel aan, maar als je hond graag zwemt kan je deze beter overslaan.

Batterijduur: 3-4 dagen
Gewicht: 35 gram
Abonnement nodig: Nee, maar tegoed kost € 4,99/maand
Sim kaart nodig: Nee
Microfoon functie: Ja
Waterdicht: Waterbestendig en stofvrij (IP66)
Telefoon app: Ja, gratis
Real time tracking: ja, 30 seconden tijdsinterval
Locatie historie: Ja 24 uur terugkijken
Geo fence: Ja
Licht/Geluid optie: Geen, bellen wel mogelijk

4. Eyzo GPS tracker

Deze GPS tracker is lekker klein van formaat wat hem goed geschikt maakt voor kleinere honden. Verder werkt hij door middel van een sim kaart die je zelf aan moet schaffen waardoor je niet aan abonnementskosten vast zit. De GPS tracker heeft een two-way audio microfoon zodat je tegen je hond kan praten en mee kan luisteren. Het apparaatje lijkt voor veel mensen naar tevredenheid te werken. Een nadeel is het lange tijdsinterval tussen updates (60 seconden) waardoor live tracking niet je prioriteit moet zijn. Ook is deze GPS tracker niet waterdicht.

Batterijduur: max 120 uur
Gewicht: 22 gram
Abonnement nodig: Nee
Sim kaart nodig: Ja simkaart moet apart gekocht worden
Microfoon functie: Ja two-way audio
Waterdicht: IP65 waterdicht
Telefoon app: Ja, gratis
Real time tracking: ja, 60 seconden tijdsinterval
Locatie historie: Onbekend
Geo fence: Ja
Licht/Geluid optie: Geen, bellen wel mogelijk

gps tracker voor huisdieren

5. Petalways mini GPS tracker

Dit is een leuke kleine GPS tracker met een gebruiksvriendelijke en overzichtelijke app. Het apparaatje is met zijn 20 gram een van de kleinste en lichtste trackers waardoor hij zeer geschikt is voor kleine honden. De simkaart zit er al in en om hem te gebruiken moet je vanaf € 3,50 per maand betalen. Deze GPS tracker is waterdicht waardoor je je geen zorgen hoeft te maken als je hond een plons neemt in de sloot. Er zijn verschillende abonnementen beschikbaar, waarmee je met één abonnement meerdere trackers kan gebruiken. Deze GPS tracker is perfect voor de hondeneigenaar met meerdere honden!

Batterijduur: max 120 uur
Gewicht: 20 gram
Abonnement nodig: Ja, vanaf € 3,50/p.m.
Sim kaart nodig: Nee
Microfoon functie: Nee
Waterdicht: 100%, kan mee gezwommen worden
Telefoon app: Ja, gratis
Real time tracking: ja, 15 seconden tijdsinterval
Locatie historie: Tot 24 maanden historie, afhankelijk van abonnement
Geo fence: Ja
Max afstand: Geen max.
Licht/Geluid optie: Geen

gps tracker voor honden

6. Weenect honden GPS tracker

De Weenect GPS tracker voor honden is een fijne en kleine tracker met een goed werkende app. Het apparaatje is waterdicht en live tracking gaat redelijk snel met een 10 seconden tijdsinterval. De GPS tracker heeft een ingebouwde simkaart met een abonnement waarvoor je minstens € 3,50 per maand betaald. Als je een abonnement zonder verplichtingen wil kost dit € 7,90 per maand. Dat maakt het een relatief duur abonnement vergeleken met de andere GPS trackers die we vonden. Deze tracker heeft ook een trilfunctie waarmee je je hond terug kan roepen (na training uiteraard). Deze trilfunctie maakt het apparaatje ook erg geschikt voor dove honden.

Batterijduur: 3 dagen
Gewicht: 25 g
Abonnement nodig: Ja, vanaf € 3,50/p.m.
Sim kaart nodig: Nee
Microfoon functie: Ja
Waterdicht: IP67
Telefoon app: Ja, gratis
Real time tracking: Ja, 10 seconden tijdsinterval
Locatie historie: Ja
Geo fence: Ja
Licht/Geluid optie: Geluid

gps tracker voor dieren